View Single Post
Eski 25-08-2009, 19:39   #78
izzeterisen
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
izzeterisen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: Muğla-Ortaca
Mesajlar: 1,316
Kıvrımlı dik tarzdaki yeni Portulacaraia afra'larım

1 - Bu bitkimi Mart 2009 ayınsa satın aldım. Çiçekçinin oğlu önce 40 Lira dedi almamıştım. Başka bir zaman annesi 10 lira deyince aldım. Nisanda toprağını açınca köklerinin kök ur nematodunun urları ile dolu olduğunu gördüm. Sadece kalın köklerini bırakarak tüm köklerini kestim. Kalın köklerini de kısalttım. Çok kuvvetli kalın kökleri var. Üst kısmını da kıvrımlı dik tarzda budadım ve diktim. Boyu 27 cm, gövdesinin çapı 3 cm.dir. Temmuzda saksıdan çıkararak daha iyi olduğunu sandığım toprağa aktardım. bitki kendisini ancak toparladı ve sürgünler iyice canlandı şu günlerde.
Bu bitkimde gövdede fazla yara izi var. Verdiğim şekil sizce uygun mudur?. Bu bitki bu yara izleriyle bonsai olabilir mi?
Bitkilerim konusunda düşünceleriniz,önerileriniz nelerdir?
0.JPG

0 1.JPG
Kökleri va yara izleri

2 - Bu bitkiyi de martta satın aldım. Aynı uygulamayı bu bitkimde de yaptım. Tepe oluşturmak için bitkiyi kesmek zorunda kaldım. Çünki arka daldan sonra gelen dal çok yukarıda idi. Bitkinin boyu 25,5 cm, gövdesinin çapı 3,5 cm.dir.
1.JPG

3 - Bu bitkim de geçen sene filizden yetiştirdiğim bir bitki. Şimdilerde ikinci dalı oluşturmaya çalışıyorum. Daha gövdesi 1,5 cm kalınlıkta ve ilk dal 16 cm.den çıkıyor. Böyle büyüterek (önce büyütüp sonra çalışarak değil de) bonsai elde etmeyi planladım.
3.JPG

Teşekkür ederim.

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön