View Single Post
Eski 25-08-2009, 12:39   #59
izzeterisen
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
izzeterisen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: Muğla-Ortaca
Mesajlar: 1,316
Sn. maki01 bitkinizi gölgeye alın, bu sıcaklarda kesim yeri bitkiyi suladığınız zaman hemen çürüyor. Gölgede olunca suyu azar azar ve ölçülü vereceğinizden çürüme olmayabilir. Ayrıca bitki serin havada daha güzel kökleniyor. Ayrıca ben karışımınızı bol havadar ve süzek bir karışım olarak görmüyorum. İri dişli dere kumu ekleyin derim zaman geçmeden. Şimdiki malzemeniz: 1 ve kum : 1 ölçek olabilir.
Adeniuma bir şey olmaz korkmayın. Ben ilkbaharda kökü çürüyen bir adeniumu balkondan aşağı atmıştım. Attığım yere de domates dikmiştim. Domates bitti. Bitkileri sökerken bir de baktım toprağa kök atmış bir tane adenium var. Asıldım, köküyle çıktı geldi. sonra bakarım buna demiştim, orada unutmuşum yine. Bulup bir saksıya dikeyim bari.
Bunu anlatmamdan kasıt bitkiden çürüyecek diye korkmayın, bir şey olmuyor kolay kolay. Onu çürüten bol bol verdiğimiz su ve çok su tutan karışımdır. Bunlar benim iki yıllık tecrübelerimdir.
Bitkiyi kestiniz. bitkinin önce alt yaprakları sararacak, solacak dökülecek, belki tüm yaprakları aynı şekilde sararıp dökülecek, belki gövdesi incelecek, yumuşayacak. Daha sonra köklenme olunca gövde şişecek, sertleşecek ve filiz vermeye başlayacak. Haberiniz olsun. kolay gelsin.

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön