View Single Post
Eski 25-08-2009, 11:49   #12
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
PH Düzensizliğini giderme adına.

Arkadaşlar Toprak ve sudaki PH stabilitesinin dengesizliği bitkilerin besin alımlarını sekteye uğratarak birim alandan'ki üretimin miktarlarında büyük düşüşlere sebeb olmaktadır.

Lonicera arkadaşın deneme yanılma yöntemiyle toprakların ph'ı düzenliyerek ilave edilen kimyasallarla sonuç aldığını varsaymış olsak bile, toprağı oluşturan yapının kendi oluşumundaki kimyasının gereği, uluşturulan bu yapının kararlı kalarak stabiletisini uzun zaman koruması düşünülemez.

Bu iş limonatının ve ayranın duzunu ayarlanması kadar basit olmasa gerek.

Bitkiyi beslemek için toprağın ph'ının etkilerini yok sayarak, bitkinin beslenmesinin ph aralığı içinde sekteye uğratmadan alınabilirliğini gübre üreticileri gübre minerallerini şelatlama yoluna giderek buna çözüm getirmişlerdir.

Bu şelat maddesine toprağın kimyasal yoldan bir tepki köstermeden bu gübreleri izole işlemi ile yapraktan ve köklerden ve yapraklardan 5-9 ph aralığındaki topraklardan bitki hücrelerine ulaşmaktadır.

Daha sonra bitki bu şelat maddesini hücre dışına bırakarak kendisine lazım olan mineralleri almakatadır,toprağı kandırarak bitki beslemenin fayda ve zararlarının, dışarıya atılan bu şelatlama mineralinin topraklarda ne gibi birikimler yaparak toprak kirliliğine sebeb olacağını uzmanların bu konudaki araştırmalarının sonuçlarını bilmekte yarar görmekteyim.

Arkadaşlar topraklar şakaya gelmez tutumlardan vaz geçerek toprağın yapısına ters düşen oluşumlarla tarım yapılmamalı, uzmanlar ne diyorlarsa onu yapmalıyız'ki önce toprak beslensin sonrada bitki topraktaki kendi özüne uygun mineralleri alabilsin.

Topraklarımızın içeriğini organik yapı olarak zenginleştirirsek bitkilerimizi beslemede sorun yaşamayız

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön