View Single Post
Eski 03-11-2006, 13:22   #4
tiya
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-09-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 407
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fmt79
Evet, Hatay yöresinde dilimlenmiş kabağı kireçli suda bekletiyorlar, sonra yağda kızartıyorlar, en son olarak şerbet içinde bekletiyorlar. Sonuç: Gevrek bir kabak tatlısı !
Annemden aldığım bilgi: Bir kaba kireç konup, bir kaç saat bekletiliyor ve sonrasında süzülüp elde edilen suya kabak dilimleri atılıyor. Kireçli suda sizin istediğiniz sertlik oranına göre kalma süresi ayarlanıyor.

Diğer tarafta hazırlanan şıra (limon, şeker ve su kaynatılmış.) içine, süzülen kabakları atıp birlikte bir süre daha kaynatılıyor.
Bu kadar... Aynı işlem Elma tatlısı için de kullanılıyor.(Elma içine karanfil atmayı unutmayın.) Afiyet olsun...

tiya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön