Konu: Saray Sarma
View Single Post
Eski 23-08-2009, 11:17   #1
doğalbahçe
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Saray Sarma

Saray Sarma

Malzemeler,

- 9 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- 6 Çorba Kaşığı Un
- 1lt + 1 Su Bardağı Süt
- 2 Paket Vanilya
- 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
- 2 Yemek Kaşığı Margarin

- 1 Çay Bardağı Dövülmüş Ceviz
- Üzerine Toz Antep Fıstığı

Yapılışı

- Toz şeker ve unu bir tencereye alın, üzerine sütü azar azar ilave edip karıştırın, margarini de ekleyerek orta ateşte pişirin, tencereyi ocaktan indirmeye yakın vanilyayı ilave edip tencereyi ocaktan alın. Muhallebiyi 10 dk. mikserde çırpın, kare şeklindeki 2 ayrı borcam tepsiye dökün, buzdolabında soğuması için bekletin, daha sonra buzdolabından çıkaracağımız tepsilerdeki malzemelerimizi 10'ar cm'lik kareler halinde kesin, başka bir tarafa ise hindistan cevizini yayın üzerine kare şeklinde kesilmiş muhallebiyi kayup hindistan cevizlerinin muhallebiye yapışmalarını sağlayınız, içine ise çekilmiş çeviz veya bademleri ekleyerek rulo halinde sarınız, üzerine dilerseniz öğütülmüş antep fıstığı ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen doğalbahçe : 11-09-2009 saat 11:23
doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön