Zerde
Bu tarifi M. Emin Avşar'ın "Geleneksel yemekleri ile Manisa" adlı kitabından aldım. Akhisar'dan Müzeyyen Akgün tarif etmiş.
Malzeme:
Bir buçuk su bardağı toz şeker, beş bardak su, bir çay bardağı pirinç, iki çorba kaşığı nişasta, bir çorba kaşığı nişasta, bir çorba kaşığı gülsuyu, bir kahve kaşığı safran, bir iki damla safran boyası, çam fıstığı, kuş üzümü, nar taneleri.
Yapılışı:
Pirinç ılık suda yarım saat kadar bekletilir, iyice yıkandıktan sonra su ile ağır ateşte yirmi, yirmibeş dakika pişirilir. İçine safran, safran boyası ve şeker eklenerek beş dakika daha kaynatılır. Gül suyu ile ezilmiş nişasta konup, bir iki dakika kaynatılır. Kaselere boşaltıldıktan sonra üzeri kuş üzümü, çam fıstığı, nar taneleri ile süslenir.
Düzenleyen Müjgan : 22-08-2009 saat 21:18
|