View Single Post
Eski 21-08-2009, 12:48   #15
thomasina
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Anne tarafımın meşhur çöreğidir, adıan biz de koşma denir. Biz de bu tarifin biraz farklısını yapıyoruz. Hemen hemen aynı hamuru kullanıyoruz yalnızca haşhaşlı karışıma biraz tahin ekliyoruz. Bütün hamuru açıp iç malzemeyi ekleyip, kapatıp iki kez bu işlemi yaptıktan sonra ruloyu üçer parmak genişliğinde parçalara ayırıp, içi görünen tarafı üste gelecek şekilde tepsiye diziyoruz.Hamuru tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine çok bolca susam serpiyoruz ve bir süre daha tepside mayalanmasını bekledikten sonra fırınlıyoruz. Bu da değişik bir lezzet, öneririm. Zaten haşhaşın girdiği her şey inanılmaz lezzetli oluyor.
İstanbul' da kapalı çarşıda ve Kadıköy balıkçılarada bulunabiliyor. Ama çocukken annem çiğ haşhaşı güzelce kavurduktan sonra eski kahve değirmeniyle çektirirdi bize. Şimdi hazır almaktan daha fazla hoşlanıyorum doğrusu.

thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön