View Single Post
Eski 21-08-2009, 11:52   #23
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Solarizasyon'a Allternatif solucanlar ve malç.

Arkadaşlar bu haftaki solarizasyon başlığına yeni bir yaklaşımla, toprak altı zararlılarının bertafını sağlıyarak toprağı doğal bir yolla steril edecek ve yabani ot tohumlarının çıkmalarını engeliyerek yetiştireceğimiz bitkilerin gelişmelerine menfi hiçbir etki olmadan tertemiz topraklara sahip olmak düşüncesi ile solarizasyona alternatif uygulamayı paylaşmaya açıyorum.

Arkadaşlar burada önce solarizasyon mantığından yola çıkarak hedefimiz toprakaltı canlı populasyonlarında zararlı olanlarını elimine ederken, güneş ışınlarını etkilerini kullanıyorduk, solarizasyonun etkilerini arttırmak için kimyasal katkılar organik katkılar ve bu uygulamaların çeşit çeşit yöntemleri kulanıldı kimisi zararlı görüldüğü için uygulamadan kaldırıldı,sonuçta güneş ışınlarııyla etlikleşime girerek toksin gaz esasıyla solarizasyon uygulamalarının kimyasal ayağı çöktü şimdi tek ayaklı olanı yani tabiri caisse organik düşünülen fümegasyon gündemde görünüyor,bu ayağın bence tek tutarlı olan tarafı yabani otların, üretilen toksin gazlarla bertarafının sağlanması.

Lakin tutarsıs görünen taraf ekseriyetle, tutarlı olan tarafın sağladığı değerlere sünger çekiyor nedir bunlar derseniz zararlı zararsıs bütün faunayı(toprak altı canlıları) yok ediyor,hani bir insanin enfekte olmuş yarası için aldığı antibiotiğin yarayı iyileştiriyor ama sonuçta vucüdun bir çok hücre yapısında tahribatlar yapıyorya, sözün kısası bir yapıyor bir çoğunu bozuyor. İşte bunun gibisi yani insan bilimi bir adım ileri iki adım geri şeklinde işliyor,kazandıklarımızı görüyor kaybetiklerimizin hesabı ortalarda yok.

Arkadaşlar mademki bilimimiz var, bunu doğru kullanalım kendimiz uydurmayalım doğayı taklit edelim (insan uçmak isteyince kuşları taklit ederek bu günkü uçağa ulaştı,doğamız herşeyi dengede tutabiliyor lakin insanın aklı devreye girince denge şaşıyor, ama durmuyor dengeyi sağlıyor geçde olsa.

Uzun lafın kısası doğada herşeyin karşıtı var,her zararlının bir düşmanı var, biz burda aklımızla bize zarar yapanın karşısına onun düşmanını bulup dikmek kalıyor.

Size toprak altında dengeyi salıyacak bize zarar yapan zararlının düşmanını tanıtayım(SOLUCANLAR) evet bu canlılar taprak altında yaşarken beslenme olarak toprak yerler besinlerini, sindirim sistemlerinde öğütürken toprağın içindeki mikroorganizmaların yoğunluğunu azaltarak azgınlaşmış gurupları elimine olarak, hastalıklara neden olanlar azınlığı düştüklerinden baskılanmış olurlar.

Gelelim solarizasyonun yabani ot tohumlarını bertarafını sağlamasına organik mataryeli biz ekim yaptığımız toprağın boş kaldığı zamanlarda üstene sererek (MALÇ) yapıp örttüğümüzde bu organik mataryel bakteriler tarafından parçalanıp ayrışmaya başlatıldığında,toksin oluşumuyla toprakta var olan yabani ot tohumlarınıda oksidasyonla çürütüp bertaraf olacaklardır.

Sonuçta doğanın uyguladığı bu yöntem ikilisi(SOLUCANLAR ve MALÇ) Bizim solarizasyon alternafimiz olarak, doğadan alınmış tam teşekküllü tescil begemizin üstünde insanlar bir belge getiremiyeceklerdir. Saygılarımla

Arkadaşlar paylaşım mantığına göre bu yorumun ,iyi veya kötü yanlarını kendi yormunuzu eklerseniz paylaşımlarımızın devamınıda sağlamış olursunuz,aynı zamanda aldığınız bilginin hakkına sahip olursunuz.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön