View Single Post
Eski 20-08-2009, 01:53   #1
Glayöl
Ağaç Dostu
 
Glayöl's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 218
Bu sıcaklarda sokak hayvanlarını düşünün, su verin...

Bu sıcaklarda sokak hayvanlarını da bir miktar düşünüp, su içebilmeleri için çöp kenarlarına, parklara ya da uygun gördüğümüz yerlere taslarla su bırakmamız ne kadar güzel olur.

Bunaltıcı sıcaklarda bizler evde, dışarıda rahatlıkla su bulup tüketebiliyoruz ama sokakta bulunan hayvanlar acaba su bulmak için ne kadar gezinip, su bulup içebiliyorlar.

Arkadaşlar çiçeklere, ağaçlara verdiğimiz önem kadar birazcıkta sokak hayvanlarımıza değer versek çok sevineceğim. Ben; arkadaşlarıma, komşularıma hep söyledim. Bazıları çok şaşırdılar.

'Gerçekten bu şekilde hiç düşünmemiştik, onlar nereden su bulup içiyorlar' diye bana soranlar oldu. Ben şahsen yoğurt veya dondurma kutularına su doldurup bazı yerlere bıraktım. Kışında elimden geldiğince kalan yiyecekleri çöplerin yanına bırakıyorum, bulgur, pirinç, ıslatılmış ekmekleri balkonlara bırakıyorum. Kuşlar için balkonumda dondurma kutusunda su bulunduruyorum.

Doğa bir bütündür. Sadece ağaçlar, çiçekler ve insanlardan oluşmuyor. İnsanlar olarak bu konuda da biraz duyarlı olabilirsek çok sevineceğim.

Oğluma doğa sevgisini aşılamak için, ekmek kırıntılarını taşıyoruz karıncalara. Sonrada oturup seyrediyoruz.

Teşekkürler...

Glayöl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön