View Single Post
Eski 18-08-2009, 16:40   #19
Lonicera
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
epsody
Alıntı:
Söyle bakalım balıkçıserdar arkadaş hem fikir olduğunuz arkadaşın "lonicera" solarızasyon konusunun içine bio fümügasyonu anlatan bir alıntı getirmiş paylaşım bekleyenlere ne diyorsun bu duruma.
Sn epsody, öncelikle ilk toprakları yakanları lanetlemenizle başlayan eleştirinize cevap yazmayı düşünmüyordum ki konu dağılıp başka yerlere gitmesin. Ama cevap yazmadıkça ve kışkırtıcı uslubunuzla insanları tahrik etmeye devam ediyorsunuz. İsterseniz dünyanın en doğru şeylerini söyleyin bu üslupla boşa kürek çekersiniz.

Alıntı:
Topraklara hoş görünerek değil davranarak dost olunur.
Arkadaşım Toprak dostu sandığım Lonicera'ya
Ben bir hatayla bu sıfatı yakıştırmışım,toprakla uğraşılarını anlatırken sana,uygun görmüştüm ama şu solarizasyon başlığındaki toprağa gösterdiğin karşı tutum içindeki tavırlara, sana yakıştıramıyorum.

Solarizyon başlığına eklediğin yorumunda'da kendini açıklıyarak solarizasyon olarak yaptıklarının,bilmeden bio fümügasyon olarak nitelemen kendi yaptığın yanlıştan sıyırılmak anlamını taşıyor,bu açıklamanın arkasında konuyu saptırmak yatıyor,şimdi bir üyenin biri kalkıpta sorsa solarizasyonmu yoksa bio fümügasyonmu sorarsa neolur bu konunu hali kalkmışın birde solarizasyon başlığının içinde fümügasyonu anlatan bir alıntı koymuşsun.

Ama işin sevindirici tarafı, solarizasyon işleminde gerçeği aramadaki kabiliyetin'in balıkçıserdarın önüne geçerek solarizasyon başlığına eklediğin bilgilerin paylaşımlarda gereken itibari görerek başlğığın işlerliğine ivme katmış durumda görüyorum.

Bu yöndeki çalışmalarını devamını beklerken çalışmalarında başarılar dilerim hoşça kal.
Anlamakta güçlük çektiğinizi sanıyorum ama son bir kere daha anlatayım, benim bahçem yok. Daha önce de sormuştunuz söylüyorum, validemin evinin kenarında çok küçük bir toprağı var. Bu toprak hem çok kötü hem de derin değil. Bu sebeple kompost oluşturma işini sadece kullandığım saksılar için başlattım. Bahçe toprağı topraktan başka her şeye benzediği için soğuk kompost oluşumuna gitmedim. Kap içerisinde yapıp, elde edilen kompostu kayıpsız şekilde saksılarımda kullanayım istedim. Sezon sonu da bu saksıdaki harçların bir kısmında külleme, yaprak biti, domateslerde fusarium vb. gördüğüm için bu saksı harcını sevgili Oğuz beyin de belirttiği gibi atmaktansa veya zehirle ilaçlamaktansa en az zarar vereceğini düşündüğüm solarizasyon yönteminde karar kıldım.

Bunu yaparken de bilmeden içine gübre ve kompost eklemiştim. Bu konuda biyo fumügasyon işlemi ile benzerlik gösterince ben de belirtmek istedim. Ayrıca bio fimügasyon işlemini uygulandığında solarizasyonun etkisi artıyor. Benim bio fimügasyon işlemini de yapmış olmam solarizasyon yapmış olduğum gerçeğini değiştirmez. Alıntıda bunu görebilirsiniz. Ama önce yazılanları tam olarak okumanız kaydıyla. Sizin gibi okumadan ahkam kesilirse böyle bir durum ortaya çıkar. Yani bio fümigasyon denen işlemi ( ki ben bu işlemi yeni öğrendim. Solarizasyon öncesi harca birer çuval kompost ve gübre katınca adı bio fümigasyon oluyormuş veya bu işleme çok benziyormuş)

Hayal ettiğiniz gibi herhangi bir konu saptırma yok. Çünkü bionem gübre başlığında (8-8-2009 tarihinde 1456 no'lu mesaj) toprak solarizasyon uygulamamı anlatırken içerisine çuvalla gübre ve kompost koyduğumu belirtmiştim. Yoksa sizin sandığınız gibi sizin eleştirileriniz üzerine bio fümugasyon yapmışım diye bir ifade kullanıp kıvırtmadım.

Solarizasyon yapmasaydım da ne yapsaydım yani, 500 litre saksı harcını atsa mıydım yoksa kimyasallarla ilaçlasa mıydım? Kişilerin koşullarını bilmediğiniz ve ifade ettiklerinde de dinlemediğiniz veya işinize gelmediği için sürekli dönme dolap gibi aynı şeyleri söylüyorsunuz.

Ta konu başından beri kendi yolunuzun doğru olduğunu tutturdunuz hala aynı düdüğü öttürüyorsunuz. Sizden farklı düşünen ve davrananlara saygınız olmadığı gibi ele geçirdiğiniz ilk fırsatta bilirkişi ve alaycı uslubunuzla bunu yineliyorsunuz. Size bu tutumunuzu değiştirin demek istemiyorum çünkü bunun mümkün olmayacağı gayet aşikar.

Ben farklı yoldan gidiyorum, sizin kadar toprak ve doğa dostu değilim. Yepyeni fikirlere her zaman açığım, sürekli araştırma içindeyim.

İnsanlarla alaycı tavırla konuşup, ardından başarılar dileyip selam söylemek de sadece size özgü bir davranış olsa gerek. ''Benim uslubumu bırakıp ne demek istediğime bakın'' sözleri de en azından benim için oldukça havada sözler. Farklı fikirlere tahammül edemeyip, mahalle kabadayılarının ağızlarıyla konuşup neredeyse küfür edecek kadar tahammülsüzlüğünüz ise gerçek aymaz gafilin siz olduğunu gösteriyor.

Sizin yüzünüzden kompost yapımı başlığı ve sonunda toprak solarizasyonu başlığı da çok farklı yerlere dağıldı gitti. İçimden solarizasyon konusu hakkında hiçbirşey yazmak gelmiyor. Buyrun başlık sizin, dilediğinizi anlatın artık.

Bu arada bu mesajı sadece size özel anlaşılır kılabilmek için kaç kere girip cümle ve bilgi düzenlemek zorunda kaldığımı Allah biliyor.


Düzenleyen Lonicera : 19-08-2009 saat 19:34 Neden: Bilgi düzenleme, harf eksikliği
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön