View Single Post
Eski 18-08-2009, 16:12   #18
Oğuz Alper
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2008
Şehir: antalya
Mesajlar: 3,093
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Sayın;oğuz Alper Saygı ve hürmetlerimle,dost acı söyler, Solarizasyon başlığına eklentilerinizin şahsımda topraklar adına cevap hakkı doğurmuştur.

Arkadaşım solarizasyon konu başlığında polemiklere neden olarak sizin firmanız adına pasif davranış göstererek yerli yersiz solarizasyon uygulamlarına ilgi gösterek onların toprak hastalıklarına karşı solarizasyon uygulamalarına katıldığınızı görmek ve samimi şekilde sorunlarına solarizasyonla çare tavsiyelerde bulunmak hatta solarizasyon uygulamış arkadaşlardan sonuçlarını beklemek gibi davranışlar göstermeniz.

Konu içinde polemikler oluşturan arkadaşların, bu polemiklerdeki haklılık paylarının toprak hastalıklarını solarizasyon yolu ile önlemenin yolu olarak,sizin firmanızın ürünleri içinde bu hastalıkları durduracak ve elimine edecek örünleri onlara sunamayışınız,solarizasyon seçeneğinden başka çarenin olmayışıda ısrarlarında polemiklere neden oldu.

Onlara solarizasyon konusunda ısrarlarındaki haklılık payını siz verdiniz,hatta bir iki yerde izzeterisen arkadaşımız örünlerinizle ilgi solarizasyon içinde bakterileriniz 70 derece sıcaklıkta yaşarmı sorusuna cevap bulamadınız.

Solarizasyon uygulamalarına katılımlarınız, ürünleriniz hakkında gerekli malumat ekleyememeniz,benide enzim gübrelerin toprak hastalıklarını ortadan kaldırıp elimine eden düşünce yapımı boşlukta bıraktınız.

Ben mikrobiyal ve enzim gübrelere tekrar inanmak ve bu bilgi boşluğunun doldurulmasını açıklamalarınızdan bekliyorum. Saygılarımla...

Sn.epsody ; Benim yazmış olduklarımı iyice okumamışsınız. Sn.İzzet bey e yanıtım solarizasyonda benim ürünlerimin etkisinin bakteri değil enzim nedeniyle olduğunu açıkladığımı göreceksiniz.(Dolayısı ile 70 derece den bahsettiğiniz yanıtı almış olacaksınız.)

Bu konu ile ilgili aksebio ürünümüzün metil bromid in doğal alternatifi olduğuda bilimsel yayın olarak yapıldı.

Solarizasyon konusuna gelince hiç bir ilaç kullanmadan topraklarınızı steril hale getirmenin yöntemini açıklamanın polemik yaratmak olduğunu hiç zannetmiyorum. Konu başlığı solarizasyon olduğunun farkında olduğunuzu düşünüyorum.

Solarizayon uygulamasına sizin görüş açınız farklı olabilir.Benim ve diğer üyelerin bakış açılarıda farklılıklar gösterecektir!!!

Evlerinde , teraslarında, hastalık bulaşmış saksılarında ki topraklarını atmak yerine solarizasyon uygulaması yapmak ( Hiçbir ilaç kullanmadan ) benim açımdan gayet mantıklı bir yoldur.

Gelelim benim ürünlerimi bu başlık altında ve ya diğer konu başlıkları altında solarizasyon yapmadan da bu hastalıkları bertaraf edebilirsiniz diye lanse ettiğimde site yöneticileri haklı olarak bu konu başlığı altında yazamayacağımı tarafıma bildireceklerini bildiğimden ve sadece kendi konu başılığımda yazmamın uygun olacağını söyleyeceklerinden dolayıdır..

Konu başlıklarımı tamamen okumanızı tavsiye ediyorum.

Ancak forum üyelerimiz ürünlerim ile ilgili kullanımını faklı başlıklarda dile getirdikleri zaman yanıtlayabiliyorum. Sn .Lonicera nın uygulaması da bu şekilde olmuştur.

Ayrıca Biofumigasyonda ;solarizasyon konusunun içine girmektedir.Nasıl ki zamanında insanlarımızı zehirleyen metil bromidin solarizasyonda uygulandığının solarizasyon konusunda içerdiği gibi!!!

Bu bakımdan bu cümlenizi (Solarizasyon uygulamalarına katılımlarınız, ürünleriniz hakkında gerekli malumat ekleyememeniz,benide enzim gübrelerin toprak hastalıklarını ortadan kaldırıp elimine eden düşünce yapımı boşlukta bıraktınız.) tekrar analiz etmenizi rica ediyorum.

Solarizasyon konusu gayet önemli ve yetiştiricilkte Zehir kullanımını minimum seviyeye indirme de önemli bir yöntem olduğunun tartışmaya gerek olmadığının sizin de gayet iyi bilmeniz gerekir.

Topraklarımızı ve insanlarımızı ne kadar düşündüğümüzü üretmiş olduğumuz ürünleri incelediğinizde pasifmi aktifmi olduğumun farkına daha iyi varabileceksiniz . Topraklarımızın ve insanlarımızın zehirlerden ve kimyasallardan etkilendiğinin ve ürünlerim ile Zehirlerin ve Kimyasalların karşısında ki tutumumu yine konu başlıklarımda incelemenizi rica ederim.(Konu başlıklarım :Bionem Mikrobiyal Gübre ve Roa Natura / Roa Plus belki bilmiyenler vardır.)

Acaba sizin bazı konu başlıklarında dile getirdiğiniz uygulamaları forum üyelerimiz denemeye kalktığında ve zararlı mikroorganizma bulaştığında ki sonuçların ve kullanıcıların sağlıklarını eksi yönde etkilemesinin vebalini nasıl üzerinize aldığınızı da ayrıca merakla izlemekteyim. Dost acı söyler Sn.Epsody!!!

Her seferinde bu konu başlıklarınızda ki ( kompost yapımı , evsel artıklarla gübre yapımı , fermantasyonla gübre üretimi )çalışmalarınızın iyi olduğunu ancak zararlı mikroorganizma bulaştırmadan kelimesini ekleme sebebimi de anlamış olacaksınız.

Saygı ve Sevgilerimle


Düzenleyen Oğuz Alper : 19-08-2009 saat 04:07
Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön