View Single Post
Eski 18-08-2009, 12:01   #15
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Toprak dostlarına görülen reva.

Arkadaşım ;İzzeterisen Konuya girmeden saygı dolu selamlarımı sunarım.

Arkadaşım sana Solarizasyon konusuyla ilgili anlayışımı ve tavrımın,konunun özüne zarar vermeden kununun kapsama alanları içindeki oluşumların toprağın yapısına getireceği zararları gözardı ederek kısa vadede faydalarını öne sürerek uzun vadedeki toprağın sonunu getirecek uygulamaları sanki büyük paylaşımlarda bulunduklarını zannederek, birkaç aymaz gafile toprak sever olarak tavır almışsak bu bizim toprak sever olmamızın yanında gerçeği anlayışımızın göstergesidir.

Arkadaşım ben senin solarizasyon başlğındaki konuna karşı,değilim arkadaşların konuyu uluorta genel anlamda kullanılabilir bir reçete gibi göstermeleri,benim şahsen solarizayon olayına toprağa dışardan yapılmış ilkel bir müdahale olarak kabul etmemden, tavrımın dozuda sert oldu.

Arkadaşım büyük bir paylaşım zenginliği yaşayarak her gün yepyeni tekniklerle toprağın doğasına ters düşmeyen hatta onu detekleyen uygulamalara şahit oluyoruz.

Arkadaşım benim toprağa olan bağlılığım toprağın özüne ters düşmeden onun doğasına uygun reçeteleri sunmaktan yana olarak, hastalık etmenlerinin karşısına onların doğal düşmanlarını getirmektir.

Sayın İzzeterisen, onların taklit ederek uygulamak istedikleri solarizasyon uygulamalarının, medeni dünyanın toprak severleri uyguladıkları usullerdeki yanlışları görerek yeni teknikleri geliştirmekte gecikmediler, toprağa çevreye zararlı olan yöntemleri uygulamadan kaldıran kanunları çıkardılar.

Arkadaşlarımızın bunlardan belkide haberleri yoktu,niyetleri konuyu geliştirecek paylaşımlara açacaklardı. Epsody sadece onlara solarizasyon olarak algıladıkları uygulamalarının toprağa getirecek zararlarını, güncel anlayıştaki solarizasyon mantığınada ters düştüğünden aynı zamanda konu başlğına ters paylaşımlarda bulunarak konuyu sebote ettiklerini farkında değildildiler.

Lonicera arkadaşımıza solarizasyon konu başlığı içinde bio-fümügasyonu tanıtan bir başka konuda tartışılacak konu sokmuş buna ne buyurulur.

İzzeterisen arkadaş sende konu başlığına hizmet edenle etmeyini tefrik edemiyerek, konuya hizmet anlayışının topraklara hizmet anlayışıyla örtüşen tavrı kabul edemiyerek dışlamak aczini kabullenmek yolunu gösterdiniz teesürlerimi bildiririm.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön