Biofer
Bıofer hakkında bıraz bılgı edındım cok yararlı oldugu soylenıyor ve organık tarın ıcınde uygunmus
BEN KULLANACAGIM SONUCLARINI PAYLASIRIM AMA KULLANMIS OLAN VARSA DENEYIMLERINI BILMEK ISTERIM.
GENEL BILGI:
Tüm bitkilerde yapraktan püskürtülerek uygulanan, bitki besleyici bir üründür. Biofer bitkilerde triptofan enziminin üretimini arttırır ve bitki vegatatif gelişme sergiler. 10 -15 gün ara ile üretim döneminde kullanmayı sürdürür iseniz meyvelerde muhteşem renk, tat ve irilik gelişmesi elde edilir.
Kullanılmaya başlandığı andan itibaren ve takip eden zaman zarfında tarım zararlısı olan canlıların bir çoğunun üretim yerini terk ettikleri gözlenmiştir.
Buna bağlı olarak, çiftçimizin yıl içerisinde kullanmakta olduğu zehirlerin miktar ve maliyetleri düşmektedir.
Biofer ile beslenen bitkinin mikro element noksanlarının giderilmiş olmasından dolayı ;
bitkinin verim ve kalitesi artar!..
BİTKİ
100 LT SU
UYGULAMA DOZU ve UYGULAMA BİRİMİ
Priming Uygulaması
200-300 cc
Tohumlar Bioferli suda en az 2-3 saat bekeletildikten sonra ekilir.
Fideler Bioferli suya batırıldıktan sonra dikilir.
Maydanoz, Marul, Nane, Pırasa, Roka, Sarımsak, Dereotu
100-300 cc
Vejetasyon süresince 15 günde bir uygulama yapılması tavsiye edilir.
Domates, Biber, Patlıcan ve Dİğer Fideler
100-300 cc
Fideler Bioferli suya batırılarak dikilir. Cansuyu dahil, vejetasyon süresince 15 günde bir uygulanır.
Hıyar, Kabak, Diğer Sebzeler
100-300 cc
Fideler Bioferli suya batırılarak dikilir. Cansuyu dahil, vejetasyon süresince 15 günde bir uygulanır.
Çilek
200-300 cc
Fideler Bioferli suya batırılarak dikilir. Cansuyu dahil, vejetasyon süresince 10-15 günde bir, ekili bitkiler ise ilk uyanmaya başladığında ve 10-15 günde bir uygulanır.
Muz
100-350 cc
Erken ilkbahardan itibaren 15-20 gün arayla 3-6 uygulama tavsiye edilir.
Buğday, Arpa, Çeltik
200-250 cc
Kardeşlenme döneminde 1. uyulama, 10 gün sonra 2. uygulama yapılır. (Yabancı ot ilacı ile karıştırılabilir.)
Kavun, Karpuz
200-250 cc
Çekirdekler 1 gün Bioferli suda bekletilerek, fideler Bioferli suya batırılarak dikilir. Uygulamaya 10-15 gün devam edilir.
Pancar
250 cc
1. Uygulama : Seyreltme sonrası. 15 gün ara ile 3 uygulama.
Pamuk
200-250 cc
1. Uygulama : Bitki boyu 15-20 cm olduğunda. 20 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Ayçiçeği, Mısır, Tütün
250 cc
1. Uygulama : Bitki boyu 10-15 cm olduğunda. 10 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Soya, Fasulye, Yer Fıstığı, Mercimek ve Diğer Baklagiller
200-300 cc
1. Uygulama : Bitki boyu 5-10 cm olduğunda. 15 gün aray ile uygulamaya devam edilir.
Patates, Soğan, Havuç, Lahana
200-300 cc
1. Uygulama : Bitki boyu 5-10 cm olduğunda. 15 gün aray ile uygulamaya devam edilir.
Peyzaj, Süs Bitkileri
150-250 cc
15-20 gün aralıklarla uygulama yapılır.
Kültür Mantarı
100-200 cc
Vejetasyon süresince 10 günde bir uygulanır.
Bağ (Üzüm)
200-300 cc
Sürgünler 10-20 cm uzunluğuna eriştiği zaman ilk uygulama. 15 gün ara ile uygulamaya devam edilir.
Nar, İncir
250-300 cc
1. Uygulama : Yapraklar oluşmaya başladığında yapılır. 15-20 gün ara ile uygulamaya devam edilir.
Zeytin
200-300 cc
%0
|