View Single Post
Eski 14-08-2009, 13:17   #9
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Topraklarımızı yakanları lanetliyorum.

Sayın;Arkadaşlar bu solarizasyon mantığı,dün anızdan kolay kurtulma mantıyla, bana göre bir bir örtüşen bir vaka benim bu görüş ve fikirlerime katılıp katılmamanız önem arzetmiyor o sizlerin sorunu artık bu mantıkla hareket etmek veya etmemek,geçmişte köylünün anızıda yakmayı, mazota harcıyacağım parayı gübreye harcarım diyerek anızı sürmenin zorluklarından anızı yakarak toprağı gözardı edip bitkiyi gübreyle beslerim anlayışın devamıdır, şimdi sizler yapıyorsunuz toprağın altındaki binlerce faunanın işlevini aradan çıkarıp yerine miktarları bir elin parmakları kadar sayıdaki mikro biyal gübreyle bu işi yapacağınızı sanarak toprağınıza yabancı mikro organizmayı sokarak düzeteceğinizi sanıyorsunuz. Dün büyüklerimizin toprağın üstünü yakan anlayşın devamını bizlere altını yakarak sürdürüyoruz.

Toprağınızdaki zaralılar elimine ederek baskılıyacak bir sürü yöntem varken işin kolayına kaçmak bizim milletin kaderi olsa gerek. Niye araştırmıyorsunuz doğada, zararlı artmışsa sizde onun doğal düşmanlarını bulup artışını sağlıyarak mücedelenizde doğal olmuş olur,mesala aklıma bir tanesi (solucanlar) yoksa sizde bosaiciler gibi solucanları sevmiyorsunuz,Onlar diyorlar ki solucanlar bizim bonsainin köklerini yiyorlar.

Arkadaşlar aklınızı başınıza toplayıp iyi düşünün, bizler bu forumlarda paylaşımlarımızda vurguladığımız kavramların başında toprağın organik yapısın artırılması yönündeki birçok çalışmalarda hem fikir olmuşuktur.

Bakteriler, gerek toprak açısından gerekse de bitkilerin beslenmesi yönünden çok önemli yer tutan organik değişmelere sebep olmaktadır. Bundan başka bakteriler, nitrifikasyon, kükürt oksidasyonu ve nitrojen tespitinde çok büyük rol oynamaktadır. Bakterilerin faaliyeti bir müddet için duracak olursa, yüksek bitkiler ve hayvanlar alemi çok geçmeden son bulabilir.

Tekrar soruyorum sizlere toprağın organik yapısı denilince sizin aklınıza neler geliyor,sakın birkaç minerali sayarak organik yapıyı bunlar oluşturur diyerek,gerçekteki organik yapıyı organizmalar oluşturur onlarıda yakarsanız onlarda toprağın minerali olurlar.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön