View Single Post
Eski 14-08-2009, 07:52   #1
Ahmetbey07
Ağaç Dostu
 
Ahmetbey07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2009
Şehir: Alanya
Mesajlar: 284
Kahve çeşitleri

TÜRK USULÜ KAHVE
-------------------
-orta şekerli-

-8 dolu çay kaşığı kahve
-8 çay kaşığı şeker
-4 fincan su
-1 çay kaşığıgül suyu(eğer istenirse)

Kahve ve şeker karıştılıp,bakır bir cezvede suyla kısık ateşte pişirilir.

İlk taşımda,önce köpüğü alınır ve fincanlara paylaştırılır,ikinci taşımda ise kahve fincanlara dağıtılır.

Gülsuyu eklenerek servis yapılır.

Kahve yanında 1 bardak su ile ikram edilir.

ARAP USULÜ KAHVE
-------------------

-1/5 litre su

-12 çay kaşığı kahve

1 çay kaşığı kakule karıştırılır ve hep birlikte pişirilir.

bu karışım süzgeçten geçirililerek bir kahve ibriğine doldurulur ve kaynar şekilde servis yapılır.

CAPPUCCİNO
------------

Büyük bir fincan içerisindeki bir porsiyon Espresso'ya önce biraz sıcak ve köpürtülmüş süt eklenir.

Sonra'da bu karışımdan oluşan cappucino sütten oluşan köpüklü bir taçla süslenir.

Klasik karışımın oranları şöyledir:

-1/3 Espresso

-1/3 sıcak süt

-1/3 süt köpüğü

İsteğe göre kako tozuyla süslenir.

Arzuya göre çeşitli aramolar ilave edilebilir.

Harman ''Blend'' kalitesini oluşturan giz,yalnızca kahvenin işlemsiyle sınırlı değildir.

Dünya'nın herhangi bir yerinde başlayan bu hikaye üretim bölgesinde yapılan ham kahve meyvesinin üretiminden Espresso'nun işlenmesine kadar olan tüm süreç boyunca,denetlenmektedir.

Böylelikle tüketiciye ulaşan kahvenin kaliteside garanti altına alınmış olacaktır.

CAFE AU LAİT:
--------------

Bu Fransız klasiği,iki fincan Esprosso'dan veya bol sıcak sütlü klasik kahve'den oluşur.

Büyük kuulpsuz bir fincanla,yani Boule ile içilir.

GRANİTA DE CAFEE
------------------

''Serinletici'' bir keyif.

Kahve dolurulup sonra toz haline getirilir ve şeker ve kremayla birlikte servis edilir.

Bu klasik buzlu kavhvenin,modern bir alternatifidir!

ESPRESSO
----------

Küçük,sert ve siyah.

Genellikle her fincan için 7 gr Espresso toz kahve sıcak suyun basıncıyla hazırlanır.

''Bir yudumluk'' olan Espresso önceden ısıtılan fincanlarda servis edilir.

LATTE MACCHİATO
------------------

200 ml sıcak,köpürtülmüş sütün içine yavaş yavaş bir fincan Espresso dökülür ve ısıya dayanıklı cam bardakta servis edilir.

RİSTRETTO

Temelini klasik Espresso oluşturur.

Ancak,bu hazırlanış,biçiminde su miktarı azaltılmıştır.

Böylece Ristretto çok sert,son derce belirgin lezzette ve aromatiktir.

ESPRESSO ROMANO
-------------------

Bu Espresso fincan tabağında limon kabuğuyla servis edilir.

Aztek KAHVESİ
-------------

-50 GR bitter çikolata

-1 tatlı kaşığı çekilmiş tarcın

-4-6 tane anason

-1 yemek kaşığı arnavut biberi

-2 tane büyük boy Espresso (normal ölçülerde hazırlanan Espresso'ya iki kat su ilave edilmesi gerekir.)

-arzu edildiği kadar süt köpük ilave edilir.

Bitter çikolatayı ince kıyıp,tarçın,anason ve arnavutbiberini bir bardağa ekleyin.

Ardından özel hazırlanan Espresso'yu üzerine döküp,iyice karıştırın.

Son olarak'da üzerine süt köpüğünü döktükten sonra tarçın,anason ve arnavutbiberi ile süsleyip,servis edin.

Marrokine KAHVESİ
-----------------
-2 adet Espresso

-2 tatlı kaşığı esmer şeker

-200 ml soğuk nane çayı

-buz

-taze nane yaprakları

Espresso bardaklara paylaştırılır ve esmer şeker ilave edilerek karıştırılır.

Üzerine buz ve nane çayı eklenir.

Son olarak bir kaç taze nane yaprağı ile süslenerek servis edilir.


Düzenleyen Ahmetbey07 : 23-08-2009 saat 23:54
Ahmetbey07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön