View Single Post
Eski 13-08-2009, 13:18   #22
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Alıntı:
Maydanoz, dere otu ve nane gibi yeşilliklerin saplarını kesip kavanoza koyarsanız daha uzun süre kullanırsınız, naylon poşetlerde sulanır ve çürür.
Kullanım kolaylığı olsun diye (yıkama için daha uygun miktarda su kullanımı, sirkede bekletme vb) tümünü önceden yıkamak daha iyidir.

Sebze kurutucunuz varsa, fazla suyunu burada alabilirsiniz. Yoksa süzgeç içinde süzülmesini bekleyiniz. Bu iş için ayırdığınız bir havlu üzerine serip, suyun emilmesini de sağlayabilirsiniz. Süreyi uzatıp yaprakların pörsümelerine neden olmamaya dikkat etmelisiniz.

Her biri için, bastırmadan koyacağınız büyüklükte cam kavonoz (ya da benzeri, kapaklı bir kap) ayarlayın. İçini ve dibini kaplayacak büyüklükte kağıt havlu koparın, yerleştirin. Fazla suyunu aldığınız taze baharatlarınızı bastırmadan doldurun. 1 haftadan uzun süre kullanabilirsiniz.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön