View Single Post
Eski 31-10-2006, 13:15   #8
olmez
Ağaç Dostu
 
olmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-08-2006
Şehir: Muğla
Mesajlar: 225
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fmt79
......
Sizden bir ricam var. Anladığım kadarıyla KKGM'ye bağlı bir kalıntı analiz laboratuarında çalışıyorsunuz. Analizi yapılan ürünlerde en çok hangi pestisit kalıntılarına rastlanıyor? Bu önemli bir konu. Ben de ihracatı yüksek olan bir ilde çalışıyorum. Özellikle turunçgil ve sebze üreticileri hangi kimyasal silahları (!) kullanmışlar merak ediyorum doğrusu. Özellikle hangi insektisit kalıntılarına rastlanıyor? (Gerçi duyumlarım var, ama emin olmak istiyorum) yazabilirseniz sevinirim.

Bu konuyu bildiğim için gönül rahatlığıyla ne portakal yiyebiliyorum, ne biber nede hıyar.
Bir Kalıntı Analiz Laboratuvarında çalışıyorum, doğrudur. Ama KKGM'ye bağlı bir laboratuvar değiliz. Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi Çevre ve Gıda Analizleri Laboratuvarı'nda çalışıyorum (Kısaca ARGEFAR-ÇEG Laboratuvarı)

Analizi yapılan ürünlerde birçok kirliliğe rastlıyoruz ancak burada şu üründe şu çıkıyor, şu üründe şu çıkıyor şeklinde açıklamam ne kadar doğru olur bilemiyorum. Akreditasyon çalışmalarımız kapsamında gizlilik diye bir kural var. Bu arada Türkiye'de pestisit kalıntısı analizlerinde DFG S19 analiz yöntemi ile (DFG S19 multirezidu method:Özellikle Avrupa Birliği'nde referans metod olarak gösterilmiş bir analiz yöntemidir) akredite olmuş ilk ve tek laboratuvarız. . Diğer laboratuvarlar da bu metodu kullanır ancak onlar belirli sayıda pestisitte akreditedir. Listelerini genişletmek istedikleri zaman kapsam genişletme denetimi isteyerek listelerini genişletirler. Bizim akreditasyon kapsamımız ise laboratuvarda validasyonu yapılan her etken maddeyi listemize almamıza olanak verir.

Bu kadar reklam yeter sanırım, konumuza dönelim. Bu tip bilgileri belki benim vermem doğru olmayacaktır ama bu bilgilere ulaşabileceğiniz yerler de var. Ben onları toparlayınca link olarak burada veririm.

Saygılarımla.

olmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön