View Single Post
Eski 12-08-2009, 15:42   #14
thomasina
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Birkaç öneride benden...
Pirinç pilavı yaparken bir iki damla limon lapalaşmayı önler, bir adet kesme şeker de beyaz olmasını sağlar.
Mücver yaparken veya başka bir şeyde kullanacağımız kabakları rendeledikten sonra hafifçe ovup suyunu sıkarak kullanırsak fazla un yemesini ve sulanmasını önler.
Türk kahvesi kavanozunun içine koyulmuş bir iki adet kesme şeker tazelik süresini uzatır.
Patatesleri kabuklarıyla bile haşlarken içine bir tatlı kaşığı tuz ve aynı oranda şeker koyarsanız daha lezzetli haşlanmasını sağlarsınız.
Makarnayı haşladığınız suyu hemence dökmeden birazını saklayın ve hazırlayacağınız sosu pişirirken birkaç yemek kaşığı sosa ekleyiniz. Makarnanın pişerken suya saldığı un ve nişasta sosta kıvam arttırıcı özellik taşır.
Maydanoz, dere otu ve nane gibi yeşillikleri hatta tüm salatalık malzemeleri alışveriş sonrası hemen dolaba yerleştirmeden birkaç saat kuruması için bekletirseniz dolapta dayanma sürelerini uzatırsınız.
Krem şanti size ağır geliyorsa özellikle meyve salatalarında suyu alınmış yoğurda biraz pudra şekeri ve birkaç damla limon damlatarak kullanınız. Daha hafif ama lezzetli bir tat.
El yapımı açma böreklerde hamura ekleyeceğiniz bir yemek kaşığı üzüm sirkesi böreğin çıtır çıtır olmasına neden olur. Poğaça türü hamur işlerinde de aynı uygulama yerken hamurun ağzınızda dağılmasını sağlar.

thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön