View Single Post
Eski 12-08-2009, 14:46   #20
nalan61
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-08-2009
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 41
Antalyada yazları yayladaki evimizde eşim sebzeleri yetiştiriyor ben de bunları kışlık olarak degerlendiriyorum yaprak konusunda eylems ve acarextt03 e katılıyorum en güzel yaprak saklama metodu çünkü inanılmaz güzel oluyor su şişelerine katlayıp koyup agzını kapatın antalya sıcagında bile hiç bozulmuyor ben bir kerede doldurup bir daha açmıyorum dolma yapacagım zaman kapagı açıp şişeyi alttan kesip haşlıyorum sevgili radem 63 no frosta koyulan hiç bir şeyi tuzlama balıgı bile tuzlamadan koy tuz çürütüyor diyorlar
Ben de sizlere güzel bir turşu suyu ölçüsü vereyim kesinlikle 2-3 yıl bile kalabiliyor hiç çürümüyor 1 litre suya 1 çay kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşıgı limon tuzu 1 yemek kaşığı turşu tuzu 1.5 çay bardagı sirke bu ölçüyü istediniz ölçü kadar yapıp turşuları kavonaza koyduktan sonra üzerine dökün sarmsak nohut atıp kavanozun ağzını asma yapragı ile örtüp kavanozun ağzını kaptın afiyet olsun

nalan61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön