View Single Post
Eski 12-08-2009, 11:25   #5
Sebahattin Sargın
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Marketlerden alacağınız konserve yiyeceklerin, alt veya üst kapaklarında şişkinlik, bombe varsa almayınız, bozuktur.

Bunun nedeni konservelerin için de bulunadan Clostridium botulinum bakterisinin çalışmaya başlamasıdır. Son derece tehlikeli bir bakteridir, Cl. botulinumlu bir besin maddesini tüketmek ciddi gıda zehirlenmelerine sebep olabilir...

Mikrobiyoloji dersinde hocam 1 mg. Clostridium botulinumun yirmi bin laboratuar faresini öldürebileceğini söylemişti....

Konservelerin her hangi bir yerinde bir şişlik ya da bir bombe gördüğünüzde kesinlikle almayın. Üretici fabrika bu konuda bir şikayet aldığında başına ciddi sorunlar açılabilir ve hemen ürünlerini toplatması gerekir...


Bunu bize hatırlattığı için Güler Hanıma teşekkür ederiz...

Sevgiler

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön