Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 31-10-2006, 01:31   #38
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
İşte çökerten ve/veya göbek çürümesi dediğimiz aşamanın son evresi.
monopodial orchidelerden olan phal.de bunu farketiğinizde bir gün içinde ekdeki resimdaki gibi bir bitki kalır elinizde..
Name:  1.jpg
Views: 8005
Size:  43.5 KB
**** dahada ileri evresi ikinci resimdeki gibi
Name:  2.jpg
Views: 8117
Size:  54.3 KB
Şayet ilk resimdeki gibi son yaprakda mantarları durdurup bitkinin son yaprağından beslenmesine devam ederseniz bu üçüncü resimdeki gibi bir durum söz konusu olabilir.
.Name:  4.jpg
Views: 7494
Size:  47.1 KB
Ancak aşağıdaki resim gibi bir düzelme için çok dikkatli bakım gerektirir
Name:  3.jpg
Views: 8112
Size:  48.6 KB
acilen substratın değişimi ölmüş kontamine köklerin kesilip imhası kesilen yerlerin kömür tozu ile müdahalesi vede canlı gibi duran dolgun köklerin % 0,05'lik bir Benomyl banyosuna batırılıp yeni, bol kömür kırıntılı, temiz, fırında veya mikrodalgada sterilize edilmiş substrata dikim ile şansınız artar. ancak bu halde dahi kurtarılmış bir phalın yeniden çiçeklenmesi takdir edersiniz ki 2 seneyi bulur.
Tafsiyem böyle bir durum sözkonusu olursa ki olmamasını dilerim... yine de hemen çöpe atmadan evvel, öğrenilmesi açısından, bir denemenizi, görmenizi, kendi deneyimleriniz açısından faydalı olur kanısındayım tabii orch. konusunda ilginiz yüksekse. ancak ilk bir kaç denemede hemen böylesi bir komadan bitkiyi kurtaracağınız garantisi varmış gibi sanmayın ilk lerde müdahalede çok geç kalabilmiş olabilirsiniz. hattda kurtarmıyabilirsiniz ancak dediğim gibi bir el becerisi bir deneyim olması açısından denemeye değer.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön