View Single Post
Eski 11-08-2009, 16:07   #23
isolet
Ağaç Dostu
 
isolet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 678
Papaya ile ilgili araştırma yaptım şimdi. Edindiğim bilgileri sizlerle paylaşıyorum. Papaya çok hızlı büyürmüş ama kısa ömürlü imiş. Ekildikten 9-12 ay içinde çiçek açıyormuş.
İlk önce tohumu suda bekletip ekmek lazımmış. ayrıca bu beklettiğimiz suyun içine potasyum nitrat eklemek gerekiyormuş. Potasyum nitrat çoğu gübrenin ham maddesi imiş ben bi gidip onu araştırıcam. Üniversiteden bulma ihtimali olabilir. Bu karışımda 30 dk bekledikten sonra. Anında toprağa ekmek lazımmış. Çok büyük fark oluyormuş. Bu dökümandan bakabilirsiniz farkı. http://www.ctahr.hawaii.edu/oc/freepubs/pdf/F_N-8.pdf
Fazla yerinden oynatmamak lazımmış. Tek bi sefer yerinden oynatıp direk yerine ekmek lazımmış. Rüzgar pek iyi değilmiş. 0 dereceye kadar ölmüyormuş. Don vurmaması lazım. Birde %50 vermulit %50 normal toprak karışımını ekmeden önce 100 derecelik fırında 1 saat ısıtılıp öle saksıya doldurup ekmek lazımmış. Bu işlem yukarıda öztüg ünal ın anlattığı damping off olmaması için bitki toprağı sterili için yapılıyormuş. Valla öle etrafdan bulduklarım bunlar.

isolet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön