View Single Post
Eski 11-08-2009, 13:16   #1
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Solarizasyon üzerine aykırı düşünceler

Toprakta Solarizasyon Uygulaması (hastalık, zararlı ve yabancı otları yok etme)


Arkadaşlar bir Solarizasyon uygulamasına kafayı takmışsınız gidiyorsunuz bakalım nereye varacak bu uğraşılar bir sonuç alacağınızı hiç zannetmiyorum.

Burdan sesleniyorum solarizasyon uygulamasında bulunan tarim işletmeleri, yuğun tarım yaparak toprakların bakımlarına gereken önemi vermediklerinden seri olarak bitki yetiştirelim diyerek toprak faunasının dengesini bozduklarından toprak kendini yenileyip kurtaramıyor sonutça toprağı zararlılar istila ediyor.

Sizlerde kısa yolda bu zararlıları yok edelim diyerek (tabiri caisse yangına körükle giderek yangını dahada büyütüyorsunuz).

Bu bizim sorunumuz olamaz toprağın üstünden rant sağlıyacağız diyerek ticaret anlayışıyla gidenlerin arkasına takılmayın.

Arkadaşlar bu forumlarda solarizasyon düşüncesine girecek kadar yoğun tarım uyguluyanınız olduğuna ben inamıyorum sorarım size kaçınızın en az 50 dekar alanda senenin her ayında tarım uygulamalarıyla sürekli toprağını ekip biçep hasat eden kaç kişi sayabiliriz.

Sözümü bağlıyarak diyorumki solarizasyon uygulamaları yoğun tarımın safsatalarından kurtumak için toprağı son bir darbe daha vuralımda sonra. Topraksız tarıma geçeriz !!!.Topraklarınızı yakarak kurtaramayız bunu bilesiniz,yani kurunun yanında yaşta yanıyor anlıyormusunuz.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön