View Single Post
Eski 30-10-2006, 18:12   #3
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Dün bu yazıya rastlamıştım... Cevizle ilgisi yok ama, ilginç geldi

Alıntı:
Ginseng, Araliace Bitki familyasından gelen alçak boylu, ağaçsı bir bitki. Dağda, ormanların gölgelik yerlerinde kendiliğinden yetişen ginseng baharda gri renkli çiçekler açıyor ve bu çiçekler yaz sonuna doğru ginseng tohumlarının elde edilmediği salkım meyvelere dönüşüyor. Yaklaşık 25-50 cm. arasında büyüyen ginsengin açık kahve-bej renkli kökleri var.

Yaklaşık 5000 yıldır Çinliler tarafından kullanılan ginseng "Adam Bitki" anlamına geliyor. Bunun nedeni köklerinin her birinin bir insan figürünü andırması. Yunanca adı "Panax"olan ginsengin, bu dilde ki kelime anlamı "tamamen iyileştiren" ya da "her şeye iyi gelen". Çinlilerce çok geniş bir kullanım alanı olan ginseng Kuzey Amerika yerlileri tarafından da biliniyor ve Çinlilerinkine benzer amaçlarla kullanıyormuş. Ginseng kullanılan tüm ürünler sadece kökleri kullanılarak yapılıyor. Çok eski zamanlarda şifa dağıtan bitki bilinciler tarafından kullanılanılan ginseng, onlarca da "vücudu ve ruhu dengede tutan bitki" olarak tanımlanmış.
Kaynak

Ginseng'i araştırmamın ise dünkü bu haberdi :

Alıntı:
Karadeniz'de fındığa ginseng eş geliyor

KARADENİZ'DE, iç satışları artırmak için bir dönem cinsel gücü de artırdığı ima edilen 'aganigi naganigi' reklamları yayınlanan fındığa alternatif ürün arayışı sürerken, Uzakdoğu'nun cinsel gücü kuvvetlendirici etkisi bulunan ginseng bitkisinin bölgede yetiştirilebileceği bildirildi.

Ordu Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürü Engin Kontaş, şifalı bitkilerin en etkililerinden olduğu söylenen ve Uzakdoğu'da 'hayat iksiri' olarak bilinen ginseng bitkisinin, Karadeniz şartlarında yetiştirilebileceğini söyledi. Çin'de binlerce yıldır kullanıldığı belirtilen ginsengin Karadenizli üreticiler için çok iyi bir gelir kaynağı olacağını ifade eden Kontaş, bölge toprağının bu ürünü yetiştirmek için oldukça uygun olduğunu dile getirdi.
http://ads.sabah.com.tr/adserver/vie...JkZjQ0Mw%3D%3D
Kaynak

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön