View Single Post
Eski 10-08-2009, 13:54   #1
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Bonsai Sergisine Hazırlık

Bir hafta sonra sergimiz var. Her uye gibi ben de sergiye, hem gorevli hem de kimi agaclarimla katilacagim.

Bonsaide, sergiye katilacak agaclar titizlikle ve ozenle hazirlanir. saksi ve agaclar gozden gecirilir, agac uzerinde budanmasi gereken dalcik varsa budanir. Tel varsa teller gozden gecirilir, cikarilmasi gereken tel varsa cikarilir. uygun bicimde durmayan dallar tellenip istenilen yerlere bukulur.(Uygun bicimde tel sarilmis agaclar telli olarak sergiye katilabilir.)

Saksi icerisinde otlar, yapraklar vs. temizlenir.

Sergiye hazirlik 010.jpg

Sergiye hazirlanmadan once agac ve saksinin durumu.
Bir ve ya iki bonsainin bakimi kolay, ancak onlarca bonsaisi olanlarin her turlu bakimi zamaninda yapabilmesi sorundur ve agaclar yukaridaki fotograf gibi bir goruntu alabilir. once saksi icerisindeki istenmiyen cayirlari temizleyip,

Sergiye hazirlik 011.jpg

Daha sonra dalciklar uzerinde kimi uc budamalar yaptim. yosun konacak yerlere yosun koydum yosunlar uzerine de ince siyak kum serptim.

Sergiye hazirlik 012.jpg

Sergiye hazirlik 013.jpg
Saksiyi once su ile temizleyip,daha sonra temiz bir bezi zeytinyagina batirip saksinin her tarafini iyice sildim(Sirli, renkli saksilari zeytinyagi ile silmanize gerek yoktur su ile temizlendigi zaman tekrar yeni gibi olacaktir. Toprak renkli sirsiz saksilarda ise zeytinyagi ile silerseniz saksida hos bir parlaklik olusacaktir.)

Sergiye hazirlik 014.jpg

Hafta sonunu bekleyip, sergiye katilacak bir agac hazir bekliyor.


Oralarda da bonsai bir gun bonsai sergilerinin olacagina inaniyorum. Simdiden agaclarinizi sergiye nasil hazirlaycaginizi bilmenizi istedim.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön