View Single Post
Eski 08-08-2009, 08:29   #24
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Gübrelemenin incelikleri.

Sn,Arkadaşım MSaygın meyve bahçenizdeki ağaçların gübrelenmesi konusunda bir öneride benden uygulamınız durumunda uyguladığınız gübrelerden maksimum sonuç alacaksınız.

Arkadaşım önce konuya nereden girmem icap ettiğini açıklarsam yersiz polemik oluşumuna girmemiş oluruz, arkadaşım 22 nolu mesajındaki açıklamalar beni bu konuya müdahil olarak cevap hakkı verdi.

Sayın arkadaşım MSaygın ben size şu gübre iyidir demiyeceğim sizin düşüncenizde organik olarak hangi gübre varsa onu kullanın,tabii bu arada şunu ilave etmem gerekecek gübrelerin yarayışlılığını arttırmak için bir miktarda leonardit veya humik asiti uygulamayı unutmamak lazım, benim önerilerim de meyve ağaçlarınızın iz düşümüne bırakacağınız gübrenin üzerini örtecek kadar malçı kullanmaktır, şimdi ağaçlarınızın köklerindeki oluşumları açıklıyalım.

Yağmurlarla ıslanan koyduğumuz malç yağmurlar uzun zaman yağmasa bile ağaç diplerinin kurmasını engellediğinden ağaç dipleri ıslak nemli olacaktır bu nem solucanların barınmasını sağlıyacak ve solucan populasyonun buradaki faaaliyetleri sonucu gübreleriniz ve malçın çürüyenleri solucanlar tarafından tüketilerek yerine toprak için çok değerli solucan dışkılarıyla gübrelenecektir.

İknci bir oluşumda ağaçlarınızın iz düşümünde uyguladığınız malçın oksidasyon etkisiyle ot oluşumun önüne geçmiş olacaksınız.

Bu uygulamayı yapan arkadaşlar Epsody'nin bu önerisinden büyük fayda sağlıyacaklardır.

Not.Uyguladığınız malç mataryeli ağaç gövdesine ulaştırmayınız

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön