View Single Post
Eski 06-08-2009, 09:49   #12
thomasina
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Merhabalar. Netten araştırıldığında bu çiçeğin hızlı büyüdüğü bilgisi var. Hatta çeviride yanlışlık yoksa drenajı iyi olan toprağa direkt dikilmesinden söz ediliyor.Sulama standart olursa susuzluğa dayanıklı olmasına rağmen daha iyi geliştiği gözlemlenmiş. Askılı saksıda sepet konumu verilmesi de mümkün, daha farklı saksıda yayılıcı bir şekilde alıyor. Geniş alanlara dikiliyor bazen. Toprak iyi olursa hızlı gelişip ilkbahar boyunca kokulu beyaz çiçek açıyor. Sanırım yine çeviriyi yanlış algılamadıysam aldığı güneşe göre yapraklar da açıklı koyulu olabiliyor. Ama genelde kapalı mekan tercih edilmeli denmiş. Sıklıkla çelik veriyormuş. Bu arada özellikle Rusya' da tıbbi bir bitki olarak kullanılıyor. Yanık tedavisinde kullanıldığı ve şifalı olduğu belirtilmiş. Ben aşırısı olmadıkça yarı gölgeye de dayanıklıdır diye umuyorum ama güneş ve aydınlıktan da çok hoşlanır tahminimce.
İşin aslı sizin mesajları okuyup hızlı kök verdiğini öğrenince sanki telgraf çiçeği bakımına yakın bir bakım gibi geldi bana ama yanılabilirim de tabii.
Ama galiba emin olduğum şey bakımında zorlanmayacağız Sevgili callypso bize çok güzel bir paylaşım yaşattınız teşekkürler.
Sabırsızlıkla bekliyorum...


Düzenleyen thomasina : 06-08-2009 saat 09:51 Neden: ekleme
thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön