View Single Post
Eski 05-08-2009, 19:44   #82
Dogasever
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sn Umas
Bahsettiğiniz İngiltere'deki araştırma sadece besin değerleri açısından yapıldı. Böyle bir araştırmanın İngiltere'de yapılmasına da hiç şaşırmamak lazım aslında. İngiltere'de organik üretim yapmayan çok büyük şirketler/holdingler var. Bunlar organik tarımın büyümesinden büyük zarar gördüler ve bu rapor da bu zararı bir nebze azaltmak için para basma makinelerinin sahipleri tarafından yaptırıldı. İngiltere'de bu konuyu en az 50 kişiyle konuştum ve herkes sanki fikir birliği yapmış gibi aynı şeyi söylüyor: Rapor bu holdinglerin işi!

Irak'a saldırmayın diye bizler 2 milyon kişi Londra'da sokaklara dökülmüştük. Hemen bir rapor çıktı ortaya: Saddam kitle imha silahlarıyla 45 dakika içinde Londrayı vurabiliyor diye. İngiltere bu yalan yüzünden savaşa girdi. İngiltere'de yalan raporlar çoktur! Düşünebiliyor musunuz bir ülke bir yalan yüzünden savaşa giriyor. Sadece bir hükümet danışmanı "kitle imha silahları yoktur" diye rapor hazırladı ve ne oldu biliyor musunuz? Bu kişi 2 hafta içinde "intihar etti!"

Belki besleyicilik açısından orgaink ürünlerle organik olmayan ürünler arasında büyük fark olmayabilir ancak organik ürün yediğinizde pestisit ve diğer kimyasal maddeleri de tüketmemiş olacağınız ve çevreyi biraz daha korumuş olacağınız da bir gerçek! Rapor bu konulara hiç değinmiyor tabii ki!


Düzenleyen Dogasever : 05-08-2009 saat 19:47 Neden: Düzeltme
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön