Konu: Hicaz nar
View Single Post
Eski 05-08-2009, 09:57   #30
karabekir
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-08-2009
Şehir: ADANA
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi katsu Mesajı Göster
Sevgili MSaygın. Bu nar sanırım bizim Hatayın meşhur karamehmet narı ( **** diğer adıyla delibekirli narı). Başka yerlerde başka ismi varmı bilmem. Ama Hatay 'da biz adını böyle biliyoruz. Rahmetli babam bir dostunun bahçesinden sonbaharda 30-40 kg alır ve kışlık saklardık. Bir tanesi bir küçük aileye yeter, hafif mayhoş ve çok lezzetlidir. Anladığım kadarı ile Adana'dasınız. Eğer ekmek isterseniz size yardımcı olabilirim. Kayınpederimin bahçesine ekmiştik büyüdüler. Ama suyu bol olmazsa istediğiniz gibi olmayabilir, haberiniz olsun.
Selamlar...

Siteye nar için üye oldum desem umarım kızmazsınız...

Adana'nın Kozan İlçesinde 25 dönüm narenciye bahçemiz var. Bahçeyi sürekli soğuk vuruyor. Tam ağaçlar yetişti derken bir de bakıyoruz eyvallah çekmişler. 10 yıllık fidan. Nasıl ağaç olmazlar. Olmuyorlar işte. Bu yıl babamı ikna edip, 6x5 metre aralıklarla dikilen portakalların arasına aynı mesafede birer sıra başka ağaç dikimine karar verdik. Açıkçası 6-7 yıldır portakal bahçesine sürekli masraf edip hiç bir gelir elde edemeyince bahçecilik işinden vazgeçmek üzereydik. Yeni bir yol olarak Hatay Hurması, Kayısı, Şeftali, Nar arasında tercih paymaya kaldı iş. Yukarda bahsi edilen narı görünce, duyunca hah işte aradığım şey tam da bu dedim.

Şimdi geriye yardım almak kaldı. Lakin bir ton para verip nar fidanı almaya da ekonomimizin çok da elvereceğini sanmıyorum.

Kardeş, bana bir yardımcı olabilir misin? Nasıl yapabiliriz. Tamam biliyorum dikime 7-8-9 ay var ama biz şimdiden bir gayrete girişelim de...

Selam ve saygılarla...

karabekir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön