View Single Post
Eski 04-08-2009, 14:32   #5
caucasus
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Bir yol da ben çizeyim. Domateslerin saplarının olduğu yere çatalı saplayıp aygazı açıyorsunuz. Domatesleri yanan ocak alevine tutun, dikkat edin fazla tutarsanız kabuklarını yakarsınız. Ortalama 1,5 dakika yeterli olacaktır. Domatesleri aleve tutarken çevirmeyi unutmayın.

Not; Alevden inen domatesler sıcak olacağından ellerinizi yakabilirsiniz.

Sıcak ve soğuk sudan daha pratik biryöntem. Ben kaynamış suyun içine attıktan sonra direkt kabuklarını soyuyorum ve daha öncesi de kesme işlemi falan yapmıyorum

Bilgilerinize.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön