View Single Post
Eski 04-08-2009, 13:04   #13
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Denizakvaryumuna gecikmeli cevabım.

Sn;denizakvaryumu resimlenecek bir ayrıtı yok, ama ben senin anlayışına uygun olarak konuyu açarak ayrıntılarına değinerek bilgilerine sunayım.

Topladığım mutfak atıklarını küçültmek maksadıyla kollu kıyma makinasıdan geçiriyorm(ben bu işlemi solucanlarla kompost konusunu anlatırken resimlemiştim) küçültüğüm bu organik bileşikli mutfak atıklarını 50 kg. gübre çuvalına doldurup, çuvalıda 200 lt.lik kapaklı bir varile koyuyorum içine kuyu suyu ile dolduruyorum. Daha önce mayalamak için kendi bilgi birikimlerime göre oluşturduğum fermantasyon preparatında katıyorum, işlem bu kadar, fermantasyon işlemi 10-15 gün de tamamlanıyor ben bazen daha erkende içinde köpüklenme gördüğümde bu sıvı gübreyi kullanmaya başlıyorum.

Fermantasyon preparatının hazırlanmasınıda anlatayımda konuyu bağlayayım, mutfakta çürümeye başlamış sebze ve meyveleri parçalayıp bir kapta çürüme tamamlanmaya yakın melas yerine bal katıyorum ekşimiş yoğurt suyu ve hamur mayası ilevesiyle kapın kapağını kapatıp loş ılık bir ortamda preparatımı olgunlaşmaya bırakıyorum oluşum tamamlanınca buzdolabının alt gözlerinde saklıyorum ihtiyacımı alınca geri kalını bitene kadar dolapta saklıyorum.

Açıkladığım bilgiler tarafımdan organik bileşikli atıkların bertarafını sağlıyarak doğal yolla bitki besini araştımalarımın sonuçlarıdır, çalışmalarım hız kesmeden sürdürüyorum, şimdi sırada oluşturduğum sıvı gübreleri yapraktan uygulanabilir forma sokmak.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön