View Single Post
Eski 04-08-2009, 10:21   #27
BalıkcıSerdar
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alideryacengel Mesajı Göster
aslında depo yapabilsem köyde 3 tonluk su tankeri romorku olan traktör var.onla ayda bir iki defa getittirilirse su sorunu kalmaz.ama yere 4 tonluk depo kazmak lazım ve yükseğe de 500 litrelik fiberglas benzeri depo yapıp bir ufak su motoruyla yukarda kalan depoya su basmak lazım.bu sistemi su tesisatçısı ve traktör sahibiyle konuştum.sistem çalışır.ama maliyiteni karşılamam şu an mümkün değil.bende bidonlarla taşıyıp duruyorum.
Aslında yere bir su deposu kazarsanız, yukarıya fiber depo falan koymanıza gerek yok, ufak su motoru yerine ufak bir hidrofor koyar, direkt olarak evinizin şebekesine bağlarsınız. Yakınlarda olsaydınız fiili olarak yardımcı olurdum ama orası bana çok uzak.

Kısaca hidrofordan bahsedeyim; 500-750 Watlık bir hidrofor (hemde Çin malı bile olabilir) 4-5 metreden su çekip, tesisatınıza 5-6 bar basınçla verebilir. Siz çeşmenizi açtığınızda devreye girer, çeşmeyi kapattığınızda tesisattaki basıncı ayarlayıp durur. İkinci bir depoya ihtiyacınız olmadığı gibi, evinizdeki ve varsa bahçenizdeki tüm çeşmelerden aynı basınçta su alırsınız. Nasıl olsa elektrik mevcut. Elektrikler kesilmesi durumunda su alamazsınız, o zamanda her zaman yedekte dolu bir musluklu bidon bulundurmanız yetecektir

Bahsettiğim şekilde ki hidroforun maliyeti de 200 Lira'dan başlıyor, en fazla 400-500 Lira'ya çıkıyor. Tabi montajı sizin elinizden gelmiyorsa, usta getirmek falan biraz maliyeti yükseltecek, yakında olsaydınız ben sizin için montajını bir bardak ayran karşılığında yapardım ama baştanda dediğim gibi çok uzaksınız

Eğer aklınıza yatarsa, daha detaylı anlatabilir, hatta hidrofor temini konusunda da fikir verebilirim. Aslında yakın olsaydınız, 80-85 Lira'ya 1 tonluk depo temin edebilir, toplam maliyeti 300-350 lira'ya bitirirdik.

Size tekrar mutluluklar ve kolaylıklar diliyorum, selamlar, saygılar.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön