View Single Post
Eski 03-08-2009, 17:14   #17
therapido
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 81
alideryacengel
"oralardan çekip gitmek isteyenlerin dikkatine." başlığınız için ayrıca tebrik eder biz (henüz) buradakilere fazla eziyet etmeyin derim
Tam "tıkandık mı?" derken forumda fırtına gibi esmişsiniz. Kaçış maliyetlerinin aslında hiç abartılacak kadar olmadığını sadece vazgeçebileceklerinizin neler olduğunu bilmek gerektiğini bence çok iyi anlatmışsınız. Şehri-konforu yanımızda götürmeye kalkınca haliyle maliyetler artıyor.

Ben ilk kaçtığımda şehirden 23 yaşında idim. Benzer bir evde içerisine çadır kurarak yaşadım. Yok dinamosu hava yaptı, yok tavanından akrep düştü, fareler sabunlarımı yedi vs... Tamam gece çok güzeldi, yıldızlar çok yakındı, kedimde vardı. Ammaaa 3 km mesafede backpackersların uğrak yeri olan birde belde vardı. Sıkılınca oraya gidip sosyalleşebiliyordum.
Şimdi geleyim demek istediğime. Kaçarken dikkat edilecek şeyler listemde 34 yaş itibari ile en önemli sırada sosyallik var. Ne insandan uzak olsun ne insan içinde olsun. Hatta dahada abartarak belki çok kaba bir genelleme olacak ama akdeniz köyü değil mümkünse ege köyü, ege köylüsü olacak. Kültür çok önemli insanlık çok çok önemli benim için artık. Sizin bulunduğunuz yerde durum nasıl acaba, sürüye kuzunuzu kattığınıza göre iyi anlaşıyorsunuz sanırım

Buradan yumuşak bir geçişle sayın cozder sizede takılayım.
Evet maliyetleri düşürür toplu bir kaçış ama sonra ne olacak. Neredeyse hergün birbirinin yüzüne bakan ama anlaşamayan bir grup çıkma ihtimali ne olacak. Başa gelebilecek en kötü şey olur sanırım. Sen kalk kaç, doğru yeri bul, doğru evi yap ama mutlu olama.


ps. Ali Bey bulunduğunuz yeri biraz genel tarif etmişsiniz eğer mümkünse köy ilçe adı verir misiniz? En azından kuş uçuşu google earth'dan bir seyredelim biz buradakiler.

Saygılarımla
Kerem AKYAR

therapido Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön