View Single Post
Eski 02-08-2009, 21:11   #13
DefneD.
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Şeftali kompostosuna gelince. Ben de ilk kez bu yıl yapacağım. Tarifini aldığım büyüğümün ölçüyle falan arası yoktur. Göz kararı yapar. Anlattığı şu ''Şeftalileri soy, dörde böl. Diğelim dondurucuya dondurma kabında koyacaksın, kaba bir sıra diz, iki avuç şeker, tekrar şeftali, tekrar şeker, dolana kadar, sonra direk dondurucuya.'' Bu yumuşak şeftali için verdiği tarif. Eğer şeftaliler sertse uygun miktarda şekerle ocağa koyup deyim yerinde ise ''İki tıkırdadıp'' altını kapatmak gerekiyormuş. Soğuyunca dondurucuya. Onun tavsiye ettiği yumuşak şeftali ile yapılması.

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön