View Single Post
Eski 02-08-2009, 11:36   #81
umas
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 104
Bizleri, sağlıklı olduğu gerekçesiyle organik tarımda üretilen ürünleri, daha pahalıya satan/sattıran/aldıranlar utansın... Organik tarımda üretilen bir ürünle, farklı şekillerde (doğru tarım hareketleri olmak şartıyla) laboratuar ortamlarında farkı tespit bile edemiyorlar. Herkes, kafasını 'organik tarıma' taktı. Hatta ben bile profesyonel organik tarım yapmayı düşünmüştüm. Ama araştırmalar; organik tarımla, kovansiyonel tarım arasında farkı ortaya koyamıyorlar.
Alın bakın 'efsane nasıl çöküyor'
Organik gıda efsanesi çöktü
Pazar, 02 Ağustos 2009
Organik gıdaların daha besleyici ya da sağlıklı olduğu iddiası yeni yapılan araştırmayla çürütüldü.
London School of Hygiene & Tropical Medicine'dan araştırmacılar, tüketicilerin daha sağlıklı olduğuna inandıkları için organik gıdalara boş yere daha fazla para ödediklerini söylediler. 2007'deki resmi kayıtlara göre dünya genelindeki organik gıda pazarının değeri 48 milyar dolar olduğunu belirten araştırmacılar, bu rakamın günümüze kadar çok fazla artış gösterdiğini sözlerine eklediler.

Son 50 yıldır birbirine bağlı olarak yapılan araştırmaların sonuçlarının yayınlandığı 162 sayfalık raporda, organik gıdalarla diğer yetiştirilme tarzlarının kullanıldığı gıdalar arasında bir fark olmadığı tespit edilerek açıklandı.

İngiliz hükümetinin resmi olarak destek verdiği raporun hazırlanmasında görev alan araştırmacılardan Alan Dangoru "Organik gıdalarla diğer şekillerde üretilen gıdalar arasında çok minik besleyici farklar var ki bunlar sağlık üzerinde büyük bir etki yaratmıyor, bu nedenle de organik gıdaların daha iyi olduğunu söylemek yanlış olur. Organik gıdaların daha sağlıklı ve besleyici olduığunu gösteren hiç bir veri veya bilimsel delil yok" diye konuştu.
Zaman Online

umas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön