View Single Post
Eski 27-10-2006, 12:51   #80
fmt79
Ağaç Dostu
 
fmt79's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2006
Şehir: Hatay
Mesajlar: 342
unlu bit de malathion kullanımı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BENBEN1967
BU BÖCEKTEN BENİM sakız sardunyalarımda var dün emnönü'nden (çiem makathion 20 ec)diye bir ilaç aldım insektisit akarisit diyor üstünde, bu ilaç faydalı olur mu? kullanmadan önce bir sorayım dedim. dadece sardunyalara mı sıkayım yoksa çevresindeki diğer çiçeklere de sıkmalımıyım? teşekkür ederim
Malathion etkili maddeli insektisitler Unlubitin başlangıç dönemlerinde kullanılabilir. Bu dönemlerde etkinlikleri iyidir. Ancak, ileriki dönemlerde, yani unlubitler çoğalıp, salgıları kendi büyüklüklerine ulaşınca, bitkide sadece beyaz bir tabaka görmeye başladığınız zaman, Malathion etkisiz kalır. Yoğunluk o kadar yüksek ise sistemik etkili insektisitler kullanmanız gerekecek.

Unlubit yoğunluğu fazla ise, bitkiniz de az sayıda ise, elinize bir patates filesi alın (Bitkiye zarar vermeyecek herhangi bir şey olabilir aklıma şu anda patates filesi geldi), unlu bitleri bitkiye zarar vermeden azaltın. Fileyi sürterek salgıları ve fazla unlubitleri düşürün. Sonra Malathionu uygulayın.

Başka bitkilerde unlubiti görmediğiniz sürece onları ilaçlamanıza gerek yok.

Aslında forumda biryere yazsam mı, sürekli tekrarlıyorum aynı şeyleri ama;

Tarım ilaçları etiketlerinde yazan bitkilerde güvenle kullanılabilirler. Çünkü o bitkilerde toksikolojik testler yapılmıştır ve toksik olmadığına karar verilmiştir. Ancak, süs bitkileri gibi etikette yazmayan bitkilerde kullanırken yapmanız gereken şey;

Öncelikle bir bitkinin bir yaprağına pestisiti püskürtün, aradan 2-3 saat geçtikten sonra bitkide bir anormallik (sararma, kızarma, solgunluk vb) yoksa o zaman tüm bitkileri ilaçlayabilirsiniz.


Düzenleyen Mine Pakkaner : 09-02-2007 saat 12:46 Neden: konunun önemini vurgulamak
fmt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön