View Single Post
Eski 31-07-2009, 11:38   #313
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Çim saha tesisi zor iştir

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iel77 Mesajı Göster
Merhaba,
Şimdi eylül gibi yeniden çim yapmayı düşünüyorum.Sizlere sormak istediklerim; Eylül yerine acaba ilkbaharı beklemek daha mı doğru olur ve yine ekme çimi mi denesem yoksa ekimle filan uğraşmayıp eskisini toptan kaldırıp rulo çim mi yapsam...
1. Sahada su göllenmeyecek, drenaj iyi olacak
2. Tesviyesi düzgün olacak bazı yerler çukur, bazı yerler tümsek olmayacak
3. Uygun türler (karışım) kullanılacak, bazısı dik büyüyecek, bazısı sürüngen olacak
4. Islatma değil "Sulama" yapılacak. Sulama genellikle sabah serinliğinde (toprak soğukken) yapılır. Gece sıcak ve ıslak çimlerde hastalık etmenleri de kolay çoğalır. Verilen su toprağın 5-10 cm. derinliğine işleyecek miktarda doyurucu olmalıdır (Yeni ekilen tohumlar hariç). Sulama aralıkları seyrek olmalıdır.
5. Tohum ekme zamanı: En uygunu Eylül-Ekim aylarıdır. Ocak-Şubat-Mart da olabilir. Eylülde ekilen tohumlar hava serin olduğu için fazla sık sulama gerektirmez, ot az çıkar veya çıkmaz, karıncalar çekmez, en önemlisi çim bitkisinin kökleri ilkbahar ve yaza kadar toprağa iyice yerleşir ve kuvvetlenir sıcak yaz aylarına güçlü girer. Çim bitkileri GENELLİKLE serin iklim bitkileridir. Serin zamanlarda daha iyi gelişir.
Martta ekilen tohumlar, sıcak yaz aylarına kadar kökleri tam gelişemez, sıcakta gelişemez, çok sık sulama isterler bu durum hastalıklara davetiye çıkarır, Yabancı otlar da ilkbaharda ve yaz aylarında çok çıkar,
Bu nedenle serin iklim tohumları,karışımları sonbaharda ekilmesi önerilir ancak sıcak iklim tohumları (uganda çimi vb.) ilkbahar-yaz aylarında ekilir.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön