View Single Post
Eski 31-07-2009, 12:10   #312
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Sn. jel77, biz de taşındığımız sene aynı problemi yaşadık. Çimi taşınmadan mayısta yaptırmıştık, sulaması için bulduğumuz kişi sulamayı aksattı, kuşlar, karıncalar derken çim çok seyrek oldu.

Eylülde çim kısa biçildi, yanlış hatırlamıyorsam biraz tırmıklandı, ince bir kat toprak atıldı (eski çimi örtmeyecek kadar),çim ekilip kapak toprağından sonra bastırılıp sulandı. Çim ekimi eşit serpme olarak değil de kötü bölgeler yoğun olacak şekilde yapıldı. Yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltecektir.

Baharda çim çok güzel oldu, ilkbaharda yeni ekilen çimin zorluklarını hiç yaşamadık. Yine de eski çimden ya da altyapıdan memun değilseniz köklü değişim gerekebilir.

Kenar kesmelerinin düzgün olmasını istiyorsanız, toprak daha kurumadan ilkbaharda veya sonbaharda keskin bir küreğin ucuyla kolaylıkla yaparsınız. Yaza kalıp toprak kuruyunca iş çok zorlaşıyor.

Bu sene rulo çim yaptırdım, üzerine çabuk basıldı iyi ama onun da zorlukları ve kuruma tehlikesi var, iyice güçlenene kadar düzenli sulama ve bakım istiyor. Uygulamanın iyi yapılması gerekiyor, yapışmayan bloklarım var araları boşluk kaldı. Tahmin ettiğim kadar da çok çok problemsiz, pratik değimiş ama uygun mevsimi kaçırınca mecburen tercih ediliyor.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön