View Single Post
Eski 26-10-2006, 23:30   #6
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Sebze yetiştirmeye meraklı ev sahipleri için çoğunlukla yer en büyük sorundur. Ev içinde doğal olarak yetiştiricilik için en ideal yer balkondur. Hele iyi ışık alıyor ve güzel yetiştiricilik kaplarına sahipseniz, iyi bir toprak karışımı ile kendi hormonsuz sebzelerinizi yetiştirmeniz olası bir durumdur.

Bitki yetiştirmeyi hele hele yenebilir olanları öğrenmek mecburiyetindeyiz ve bunu hem milletimiz hem ev ekonomimiz ve hemde geleceğimiz için öğrenmek zorundayız. Bunu ister hobi olarak isterse profesyonel olarak yapın ama öğrenin. Çünki seri üretime geçilen her yetiştiricilik için amatör yetiştiricilik tarzı unutuluyor veya unuttururluyor ve hatta eskiler dediğimiz kişilere kalıyor. Balkondaki yenebilir yeşilliğin bile insana verdiği huzur tarif edilemez. Bitkiyi yetiştirirseniz güncel kalır yetiştirmezseniz bilen kişi olarak eskimiş olursunuz, kendinizi yenileyin.

Birim alanda en fazla ürünün elde edildiği çağımızda balkonda da bu yetiştiriciliği en iyi şekilde ve zevkini de alarak en ekonomik şekilde yapabilmeniz için sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön