View Single Post
Eski 29-07-2009, 23:17   #1
Fatih
Ağaç Dostu
 
Fatih's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2008
Şehir: Denizli
Mesajlar: 3,087
Smile Mangalda Soslu Tavuk

Malzemeler:

1 paket tavuk göğsü
5 adet soğan

Sosu için

1/2 çay bardağı zeytin yağı
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı kara biber
2çay kaşığı kekik
4 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

İlk önce tavuk güğüslerini bir güzel yıkıyoruz.Daha sonra yıkadığımız göğüslerin yatay şekilde ikiye ayırıyoruz.Ayırdığımız parçaların üzerine önce baharatları daha sonra yağı ekleyip harmanlıyoruz.Bir saat kadar buz dolabında bekletiyoruz.
5 soğanı soyup kesiyoruz.
Mangalda ya da ağzı açık teflon tencerede önce tavukları daha sonra soğanları pişirip bir güzel afiyetle yiyoruz.
Teflon tenceremizin ağzını açık pişiriyoruz ve hiç bir şekilde yağ koymuyoruz.

AFİYET OLSUN

 
Eklenen Resimler
  
Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön