Malzemeler:
1 paket tavuk göğsü
5 adet soğan
Sosu için
1/2 çay bardağı zeytin yağı
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı kara biber
2çay kaşığı kekik
4 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
İlk önce tavuk güğüslerini bir güzel yıkıyoruz.Daha sonra yıkadığımız göğüslerin yatay şekilde ikiye ayırıyoruz.Ayırdığımız parçaların üzerine önce baharatları daha sonra yağı ekleyip harmanlıyoruz.Bir saat kadar buz dolabında bekletiyoruz.
5 soğanı soyup kesiyoruz.
Mangalda ya da ağzı açık teflon tencerede önce tavukları daha sonra soğanları pişirip bir güzel afiyetle yiyoruz.
Teflon tenceremizin ağzını açık pişiriyoruz ve hiç bir şekilde yağ koymuyoruz.
AFİYET OLSUN