View Single Post
Eski 26-10-2006, 16:04   #1
Dilek Erbil
Ağaç Dostu
 
Dilek Erbil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-10-2006
Şehir: Bodrum
Mesajlar: 182
İnternet üzerinden etobur siparişi

Sayın Taunus,
Benim daha evvel Almanya ve Hollanda'dan internet üzerinden verdiğim siparişler sorunsuz geldi diyebilirim,PTT sayesinde biraz uzun süre susuz kalmalarına rağmen yinede iyi geliştiler.Yalnız Hollanda'dan gönderen biraz uyanıklık yapıp gerçekten cılız bitkiler göndermişti ) Almanya'dan gelenler gerçekten mükkemeldi,hem paketleniş şekli hem bitkilerin sağlık durumu.
Sayın Erkan Bey,
sayın Taunus'un sorusu aklıma bir fikri getirdi: acaba toplu halde internet üzerinden sipariş verirsek Thailand'a mesela veya Almanya veya Hollanda; cities konusunda daha büyük kolaylık olmazmı? Yoksa Türkiye'deki kanunlara göre yurtdışından getirelen bitkinin nerden geldiğini ıspatlamak zorunda kalırmıyız? Sonuçta yasal yollardan getirmiş oluyoruz.Yanlış hatırlamıyorsam biri 60 euro diğerinede 70 eu cities ücreti ödemiştim,bu bitki başına olan bir ücret değildi sipariş başınaydı.Bu yüzden bir iki orkide için bu rakam maliyeti çok arttırıyor,fakat birleşerek bu cities ve paket paralarını paylaşırsak sanırım bir orkide fazladan alırız )
Ben hala Türkiye'de bu konuda tek başına olmadığımın keyfini yaşıyorum..Biliyorum çok ilgilenen var,biraz cesaret çok emek ve sabır gerekiyor ama bir yaprak,bir kök bile verdiği zaman insanı etkilyor...Çiçek açtırabilmek ise ...... tarif edilemiyecek bir duygu...
Tabii çürüyüp gidenlerin ardından yaşanan hoşnutsuzluğuda unutmamak lazım...

Dilek Erbil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön