View Single Post
Eski 28-07-2009, 14:36   #2
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Hepinize selamlarımı sunarak ilk açıklamalarımda bahçemizde bitkilere ve saksılarımızdaki çiçeklerimize doğal olarak mutfak atıklarımızla besin eriyiklerinin hazırlanışanı açıklıyalım.


Arkadaşlar bu teknik atıkları farklı mikro organizmalara yaptırmaktan ibaret örnekle süt nasıl yoğurt olarak bize daha besleyici bir hale geliyorsa, mayalı pişirdiğimiz ekmek nasıl daha besleyici ve leziz oluyorsa, atıkların bertafında ayni yoğurt ve ekmek gibi, mayalıyarak femantasyona tabi tutarak farklı bileşik olan bu atıkları kapalı bir kap içinde sulu fakat havasız bir ortamda minerilizasyon işlemine tabi tutarak, kompost süresinden daha kısa sürede amacımıza ulaşıp bitkilerimize hem organik hemde ekonomik çaylar oluşturabiliriz.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön