View Single Post
Eski 26-10-2006, 12:06   #16
tiya
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-09-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 407
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rower
Tuzcul yerlerde süksasyonu yani toprak oluşumu hızlandırmak için Halofilik (tuz seven) bitkilerden yararlanıyorlar. Fakat bu daha çok, hafif topraklarda yani kumlu topraklarda yapılıyor.
Sizin söylediğiniz yer bir bataklıkmış, bataklıkları da kurutmak için kullanılan yaygın bitkilerden biri Okaliptüs. Sizin Okaliptüs bitkisini kullanmanız durumunda karşılaşacağınız sorun binanızın temelinin zarar görmesi olur ki bu da istenmeyecek birşeydir eminim
Kavak ağacı da suyu sever fakat onun da tohumları insanı nasıl deli eder bilirsiniz.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Artık orada oturmuyorum. Turunç o bölgeyi iyi bilir. Çiflikat Yolu üzerindeki yeni düzenlenen bölge.

Oturduğum alanı güzelleştirmek ve bataklığı kurutmak için bir kaç okaliptüs fidanı almıştım. Park ve Bahçeler Müdürlüğünü arayıp ekim konusunda yardım istemiştim. Sitenin karşısı sulak ve boş idi.Yılda 120 ton su çeken okaliptüs fidanlarını kaç metre ara ile dikmeliydim. Boş alanın bir kısmı yola gidecekmiş, yol planını nasıl alabilirim vs vs gibi sorular yönelttiğimde düzgün bir yanıt alamadım. "Dikin ağaçları, yol geçerse keser, satarsınız" dediler.

Üç tanesini kendimce yön belirleyip boş alana, bir tanesini de kendi bahçeme diktim. Ben oradayken keçiler boş alana ektiklerimi yerle bir ettiler.

Bahçemdekini ise, evden taşındıktan sonra kontrole gittiğimde gördüm, komşular temeli parçalar diye söküp atmışlar. Bahçem mi? Onu da talan etmişler.

tiya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön