View Single Post
Eski 26-10-2006, 11:27   #13
tiya
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-09-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 407
Exclamation

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zerrin uslu
ıspanaktaki demir çok azmış ama sizin yaptığınız şeyleri bende yapıyorum üstüne bütün saksılarım dibine paslı çivi yerleştiriyorum.çayın deminin artanlarını da veriyorum özellikle mum çiçeğim çayı çok seviyor.Tabii benim bu konuda eğitimim yok tamamen içgüdüsel olarak doğadan gelen ürünlerin yine doğada eriyeceği inancıyla yapıyorum.
Merhaba, Lütfi Arif Kenber çay suyunun çiçeklere bir yararı olmadığını söyler. "Çay yaprakları ise -saksı yüzeyini ara sıra karıştırmanız gerek ki küflenmesin- kaliteli olmayan toprakta havalandırmayı sağladığı için havalı toprak isteyen bitkiler için yararlıdır" diye devam eder.

Yıkadığınız pirincin ilk suyunu bitkilerinize dökerseniz birçok vitamini doğal olarak vermiş olursunuz.

Doğduğum şehirde kurutulan bataklığa yapılan bir sitede oturmak zorunda kaldım. Toprak tuzlu ve sürekli ıslaktı. Herkes kamyon kamyon toprak döşeyerek bitki yetiştirdi ama param olmadığı için bahçeyi küçük alanlara böldüm ve yalnızca yüzeyi kaplayacak kadar toprak koyabildim. Ekim mevsimi olsun-olmasın bolca nohut ektim. Biliyorsunuz havadaki azotu baklagiller toprağa geçirir.

Erguvan Muhibbi'nin kulakları çınlasın. Erguvanlar da aynı işi yaparlar. Ama her yerde erguvan yetişmez, öyleyse nohuta devam.

tiya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön