Konu: Salyangoz
View Single Post
Eski 26-07-2009, 21:04   #21
Sergüzen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-01-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 743
Salyangozların değişik türleri var. Sizinkilerde kabuksuz türlerden. Onları en kolay bahçeye bir adet ördek veya kaz salarak en kısa sürede yok edebilirsiniz.
Veya
1- 20 gr/m2 hesabı ile sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa sönmemiş kireç tozu serpin. Kireç tozu sizin salyangozları öldürecektir.
2-Lavanta veya adaçayı yağı 5gr/l olarak, emulgatör ile karıştırılması daha iyi sonuç verir. Emulgatör yerine kolza yağı da kullanılabilir. Karışım bitkilere ve toprağa püskürtülür.
3- 10 litre suya 1 litre meyve sirkesi (%5-% 10 luk) üzüm veya elma sirkesi olabilir, 50 gr lavanta yağı ilave edilerek karıştırılı ve bu karışım akşamları bitkilere ve toprağa püskürtülür.
4- Metaldahit veya demir III fosfatlı ilaçlar da organik tarımda kullanılır. Bu ilaçlar hazır yem şeklindedir.
5- Kahve telvesi: Koffein % 0,05 konsentrasyondan itibaren salyangozlar üzerinde sinir sistemine etki ederek öldürücü etkiye sahiptir. Starbuck lardan alınacak kahve telveleri bitkiler üzerine ve toprağa serpilir.
6- Eğreltiotu suyu: Şu anda ormanlık alanlarda bol miktarda olan bir bitki. Hazırlanması, 10 litre suya 1 kg taze eğreltiotu ilave edin, kabı karanlık bir ortamda 2 hafta bekletin, zaman zaman karıştırın. İki hafta sonunda karışımı süzün. Elde ettiğiniz suyu 1:5-1:10 seyreltin. Bu karışımı salyangozlar üzerine ve toprağa püskürtün. Bu karışım bitlere de etki edecektir.
İlaçları hazırlamada yumuşak su (yağmur suyu veya şişe suyu) kullanmanız önerilir. Sudaki Ca iyonları bir çok ilaçda olumsuz (ilacın etkisini azaltma yönünde) etkiye neden olmaktadır.
7- Atkuyruğu suyu: 10 litre suya 1-1,5 kg taze atkuyruğu ilave edin ve 1-2 saat kaynatın. Sonra süzün soğutup 1:5 seyreltin ve bitkilere tatbik edin. Atkuyruğundaki silikatasidi bir çok derde devadır. Atkuyruğu da şu anda sulak alanlarda bol miktarda vardır.

Sergüzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön