Bilemiyorum yukarıda bahsettiğim krem peynir+şeker katmanını denediniz ya da sevdiniz mi!
Bu defa da en alt, taban tarifi vermeyi düşündüm. Bunun özelliği, içinde yağ ve yumurta yok.
1.5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı zencefil (farklı bir tad veriyor, konulmazsa da olur)
1/2 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz(silme)
sıvı harç:
1 su bardağı süt+1 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 tatlı kaşığı vanilya
1/4 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Kuru ve yaş malzemeleri farklı kaplarda karıştırın. Bir süre dinlendirin.
Daha sonra birbirine karıştırın.
180 derece orta göz fırında pişiriyorum. Ama fırın tür ve ısıları farklılık gösterebiliyor.
Geçen hafta yaptığım bu tabanın üstüne tavukgöğsü,soğuduktan sonra ise üstüne limonlu jöle ekledim. Servis anında da , hazırladığım sossu üstüne ve çevresine gezdirdim.
|