View Single Post
Eski 23-10-2006, 07:00   #13
Halit Togay
Ağaç Dostu
 
Halit Togay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-09-2005
Şehir: Ataköy-İstanbul
Mesajlar: 726
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine PakkanerHünnap tohumlarının çimlenme engeli var. Sizin için ve diğer hünnap severler için bilgi edinirken tohumdan yetiştirme zorluğu karşısında fenalık geçirdim [IMG
http://www.agaclar.net/forum/images/icons/icon9.gif[/IMG] .

Olgun meyvenin etini çıkarın.İyice yıkayın, çekirdeği temizleyin.Çekirdek ya 2 saat sülfirik asitle muamele edilir, ya zımparalanıp iyice yaralanır.

Ya da önce serin bir yerde nemini kaybetmemek şartıyla (nemli pamuk içinde naylona sarılıp ) önce 3 ay oda sıcaklığına sonra da 3 ay buzdolabında bekletilip ekilir.
.
En az 20 senedir annem ve ben hünnap çekirdeği ekeriz daha çimlenen olmadı . Zımparalamayı da denedim fayda etmedi. bir avuç birlikte ektim, etini iyice sıyırdım , soğukların hakim olduğu araziye ektim, buzdolabında bekletip açık araziye ektim ı-ıh. En sağlamı ateş beyin komşu bahçesinden almak.
**** İğde mi hünnap mı #29 da yazdığım gibi

""""Ençok yetiştiği yerlerden biri de Denizli İli Çivril İlçesi Homa Köyü (yeni ismi Gümüşsu Köyü ) Işıklı Gölü'nün (göl kurutulmuş-elmabahçeleri yetiştirilmiş) kuzeyindeki dağlara yaslanmış birsıra köy var burada ; Yuva Köyü ve Beydilli Köyü'nde de sınırlı miktarda yetişiyor.
Nerden mi bu kadar iyi biliyorum , hünnap (mahalli ismiyle innabi) fidanı almak için bir hafta sonu buraya gittim de oradan biliyorum .
Gölün kuzeyindeki dağın yamaçlarından kesilen ardıç tomrukları halen evlerin esas inşaat malzemesi.
Harika yerler manzara mükemmel dağ ayrı güzel ova ayrı . Hem de o çok sevdiğim hünnaplardan var. Gene gidecek olursam sitede ilan eder belki birkaç kişiyle birlikte gideriz.
İlk sefer Homa'dan söktüğüm fidanların hiçbiri tutmadı . İkinci defa sökülenlerin iki ocağı kurudu beşi tuttu. Bir sene daha önceden Bostancı'dan söktüğüm fidanların ikisi zaten tutmuştu. İlk sefer sökülenlerin niye tutmadığını sanırım anladım iki fidanı birlikte ocak halinde dikmek gerekiyormuş. Hepsi halen Çatalca Subaşı Köyü'nde dikili
."""""


Düzenleyen Halit Togay : 23-10-2006 saat 07:11 Neden: eksik malumat-imla hatası
Halit Togay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön