View Single Post
Eski 22-10-2006, 23:12   #28
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halit Togay
Scientific American dergisinin nisan 2003 sayısında bu konu ile ilgili geniş bir yazı çıkmıştı , dergiyi atmadıysam belki konu ile ilgili bazı şeyler okur ve yazarım. Ama yazının geneli tıbbi manada tesirli olduğu yönündeydi.
Meslektaşlarım sağlık bakanlığının ödeme listesinden çıkartıyor olması preparatın etkisiz olduğu anlamına asla gelmediğini bilmesi gerek. En azından çok iyi bilinen etkisiz bir praeparat örneği vermek gerekirse asırlardır satılan nerde ise gazoz niyetine de içtiğimiz Calcium sandoz. kim bunu bugün reçetellindirir ki. şaşarım.
Hem geyet iyi de biliyoruz ki şu anda antidepresan ilaçların çifte kör denemelerinde dehi gerek etkisi ve hattda yan etkileri placobodan, statistiksel olrak, değil ciddi bir fark, hatta hiç bir fark atamıyanlardır. hatta prozac dan sonra iştahı da kontrol altına alınabilmesi adına geliştirilip bugün yan etkisi hedeflenen etkisinden fazla olduğundan iştahkesici zayıflatıcı ilaç diye satılabilmekde hatdda prostat ilacı saç dökmesin diye geliştirilen aktif madde de bugün saç çıkaran bir praeparat olarak piyasada... peki kararı politika mı versin gelir düzeyimiz mi yoksa gingobalidlerin özenle extrelendiğinde elde edilen preparatların, son yıllar tartışma götürmez etkilerinin kanıtlandığı mı? bu kadar kaynak okudum ancak böyle bir gerekçe olamaz! bakanlığın kararı gingobalidlerin etkisinde etkili değilidr maalesef.
neyse burası tıbbi bir tartışma alanına çevirmeden susayım fikrim bu ben okuduğumu bildiğimi denediğimi söyledim. eh nede olsa pharmakolojiden biraz birşeyler okudum gibi...

Bu arada eklemeyi unutmuşum Gingo'nun yaprakları haziran başı ortası gibi toplanmalı vede su ile değil asetonla susuz extresi elde edilen vede sonradan bir dizi glycosidlerinden ve/veya flavonoidlerinden paröçalama prosedürleri sonucu etkili bi madde elde edilir diğer yaprak çayı gibi kullanılabilecek bir drog değildir hatta o hali ile zararlıdır da... dikkat edin derim.


Düzenleyen praecox : 22-10-2006 saat 23:18 Neden: ek
praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön