View Single Post
Eski 20-07-2009, 20:39   #2410
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eser42 Mesajı Göster
...

bölgemde mısır tarlalarında cüce ağustos böcekleri yapraklarde ciddi zarara sebeb oldu. tarım bakanlığında tescilli bir ilaç yok. cypermethrin ve lambda-cyhalothrin kullandık, kullandığımız ilaçlardan istediğimiz neticeyi alamadık. önerebileceğiniz bir ilaçlı veya organik mücadele varmı

...
Bu zararlı maalesef son senelerde ciddi zarar yapmaya başladı. Ancak bizde sorun olmadığı için mücadelesi konusunda detaylı bir bilgim de yoktu, sizin için kısaca araştırdım.

Öncelikle bu zararlılar için mısırda ruhsatlı ilaç bulamadım. Genel olarak sebzelerde yaprak piresi mücadelesinde kullanılan ilaçlar denenebilir. Ben İmidacloprid+ Betacyfluthrin etki maddeli OD formülasyonlu ilaçtan memnunum. Reçetelerinizi yazan mühendis sizi yönlendirecektir. Bu derece sorun olduğunda tarım il müdürlüklerinin yönergelerini takip etmek faydalıdır.

Organik mücadele sarı tuzak. Güzel sonuç ta veriyor ama koca tarlalarda nasıl uygulanır...

Bu arada tarla kenarlarında içindeki yabancı otlardan özelikle domuz pıtrağı, kanyaş, ebegümeci, horoz ibiği ve tarla sarmaşığı üzerinde beslendikleri biliniyor. Hatta araştırmalarda bu otlar yoğunsa zararlının da çok yoğun olduğu tespit edilmiş. Kısaca yabancı ot mücadelesine dikkat.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön