View Single Post
Eski 20-07-2009, 18:14   #11
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,225
Merhabalar,

Hafta sonu bu tatlıyı yapmaya çalıştım.

İlk denemede 1 kg. süte 1+ 1/4 su bardağı toz şeker kattım. Yaklaşık 55 dakikada süt helva haline geldi ancak çok şekerli bir tatlı oldu.

İkinci denememde şekeri 3/4 su bardağına düşürdüm, ateşi de daha fazla kıstım. Helvalaşma süresi 1 saat 15 dakikaya çıktı, karar şekerli güzel bir tatlı oldu.

Sütlü tatlıları seven birisiyim, hanıma bırakmam kendim yaparım genellikle, ama pirinçli sütlaç kadar sevemedim bu tatlıyı. Veyahutta süt kullanarak yaptığım irmik helvası kadar da sevemedim. Ama eminimki becerebilseydim onlardan aşağı kalmazdı.

Tarif için teşekkürler, hoşçakalınız.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön